Nieuwsfeed

Anke en Laurens kregen kanker als kind. “Op school stond ik bekend als ‘die jongen met leukemie’”

Elk jaar krijgen in ons land ruim 650 kinderen en jongeren de diagnose kanker. Anke en Laurens vertellen op deze Wereld Kinderkankerdag hoe het hen ook overkwam, toen ze amper 15 waren. Hoe beleeft een kind zo’n zware kwelling? En op welke manier voelen ze nu nog de impact van de ziekte? “Na de behandelingen denken veel mensen: o, het wordt opnieuw zoals het was. Maar dat is niet zo.”

Krantenkoppen in België

Gemaskerde hooligans van Benfica vallen met kettingen Belgische fans aan en plegen overvallen, ook twee Brugse supporters opgepakt

De aanloop naar Benfica – Club Brugge wordt ontsierd door schermutselingen in Lissabon. Gisteravond gingen fans van Club Brugge opnieuw in de clinch met politie en supporters van Benfica, die het gemunt hadden op de massaal meegereisde fans van blauw-zwart. Na enkele vechtpartijen kwam de Portugese politie tussenbeide en werden twee fans van blauw-zwart opgepakt.

Lees meer »

Plots geen stroom meer door fout doorgegeven EAN-code: “Wie gaat betalen voor de pizza’s die ik heb moeten weggooien?”

Een gezin uit Herenthout heeft deze week een tijdje zonder elektriciteit gezeten omdat door een vergissing hun leveringscontract voor energie door een derde partij uit Merksem was stopgezet. “Omdat ik onder meer producten uit een koeling heb moeten weggooien, lijkt schadevergoeding op zijn plaats”, zegt de benadeelde Bart Lodewijckx, die een pizzakraam uitbaat. Of die er komt en wie

Lees meer »

“Vooral in Antwerpen is de restaurantwereld in opmars”: hoofdinspecteur van Michelin blikt vooruit op de uitreiking van nieuwe sterren maandag

Aanstaande maandag 13 maart wordt bekendgemaakt door Michelin welke Belgische restaurants nieuwe sterren krijgen of verliezen en wie de nieuwkomers zijn. Onze journaliste sprak met hoofdinspecteur Werner Loens over wat we kunnen verwachten. “In crisisjaren is de creativiteit van chefs op hun best”, verklapt hij onder andere. Hoe beslissen ze welke keuken een ster waard is? Hoeveel keer gaan ze

Lees meer »