Nieuwsfeed

Balta verhuist productie kamerbreed tapijt naar Verenigd Koninkrijk

11:01 De tapijtfabrikant Balta zet het grootste deel van de productie van kamerbreed tapijt in ons land stop. In de fabriek in het West-Vlaamse Sint-Baafs-Vijve dreigen 295 werknemers hun job te verliezen.

Krantenkoppen in België

KIJK. “Asjeblief, zet je camera uit.” Dronken politiechef denkt schade te beperken nadat hij betrapt wordt, maar die poging breekt hem zuur op

Op bovenstaande beelden uit de Amerikaanse staat Oklahoma is te zien hoe een agent een bestuurder aan de kant zet, nadat die met zijn wagen over de weg slingert. Tijdens de controle blijkt dat het om de chef van de plaatselijke politiezone gaat. De politiechef beseft meteen de ernst van de situatie en misbruikt zijn macht om imagoschade te beperken.

Lees meer »

“Hij werd uit de bus gesleurd en voor dood achtergelaten”: na zware agressie tegen De Lijn-chauffeur eisen vakbonden maatregelen

“Zou je willen stoppen met vapen? Roken is verboden op de bus.” Die opmerking van een buschauffeur in Genk deed een passagier volledig door het lint gaan. Samen met een kompaan sloeg en schopte hij het slachtoffer het ziekenhuis in. “We vragen al jaren naar een afgesloten stuurpost”, zegt vakbondsman Leon Versluys. Een reconstructie van het zoveelste zware geval van

Lees meer »

Ouders van gameverslaafden klappen uit de biecht: “De makers van Fortnite zijn gewoon crapuleus”

“De computer transformeert mijn zoon tot een hysterische, naar het zweet stinkende, nergens op reagerende klootzak.” Dixit een vader over zijn gameverslaafde zoon. Althans, verslaafd volgens zijn vader. De zoon ontkent, zoals veel van zijn gamevrienden. We spraken met zes ouders over hun kinderen van wie hun wereld vooral uit gamen bestaat. “De makers van Fortnite zijn gewoon crapuleus.”

Lees meer »

Na de aardbevingen: Turkije getroffen door dodelijke overstromingen

Ruim een maand na de aardbevingen worden de provincies Adiyaman en Sanliurfa, in het zuidoosten van Turkije, getroffen door zware overstromingen. Op beelden is te zien hoe auto’s worden meegesleurd door de kolkende rivieren, die ontstaan zijn na hevige regenval. Er zijn al zeker veertien mensen om het leven gekomen en er wordt nog steeds gezocht naar vermisten. 

Lees meer »

DE PELOTONPRONO. Jasper Philipsen kijkt uit naar Milaan-Sanremo: “Op de Poggio zal het prijs zijn, de rest zal sprinten voor een ereplaats”

Het klassieke wielervoorjaar is terug en dan kan ‘De Pelotonprono’ niet achterblijven. Net als vorig jaar gaan we op zoek naar de beste pronostikeur op twee wielen. Acht profs uit acht verschillende ploegen geven acht weken lang hun tiercé. Jasper Philipsen kijkt voor Milaan-Sanremo in zijn glazen bol. “Op de Poggio zal het prijs zijn.”

Lees meer »