Nieuwsfeed

Barcelona verdacht van omkoping na betaling van meer dan één miljoen euro aan voormalig vice-president van scheidsrechterscommissie

FC Barcelona wordt onderzocht door het Spaanse Openbaar Ministerie vanwege betalingen aan de voormalige vice-president van de technische commissie van scheidsrechters, Jose Maria Enriquez Negreira. Onder het bewind van voormalig Barça-president Josep Bartomeu zou tussen 2016 en 2018 in totaal zo’n 1,4 miljoen euro zijn overgemaakt.

Krantenkoppen in België

Schotse boer filmt zeldzame ‘sneeuwtornado’

Het noorden Verenigd Koninkrijk werd vorige week getroffen door een sneeuwstorm. Boer Michael Peterson uit Shetland was zijn schapen aan het voeren toen hij plots een zeldzaam weerfenomeen spotte. Het was een ‘sneeuwtornado’. Zijn vrouw had zijn telefoon bij en kon het ongewone tafereel vastleggen. Bekijk het hierboven.

Lees meer »

AB InBev sust zorgen over VS en China

14:15 Na een succesvol 2022 verhoogt AB InBev zijn dividend, maar verrast het met volumedalingen in China en de VS. ‘Na covid herleeft China dit jaar en de volumedaling in de VS was een seizoenseffect’, sus…

Lees meer »

Hervorming Franstalige schoolvakanties leidt tot problemen voor Brusselse opvang

De hervorming van de Franstalige schoolvakanties heeft heel wat gevolgen voor de buitenschoolse opvang van Nederlandstalige kinderen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Daar zijn de leden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie het unaniem over eens. Toch is er onenigheid over de oplossing voor het probleem. In 2021 besloot de Franstalige gemeenschapsregering om vanaf 2022 de schoolvakanties te hervormen. Zo is de

Lees meer »

STREAMINGTIP. ‘Grey’s Anatomy S19’: Ellen Pompeo stoft haar doktersjas nog een laatste keertje af

Ze leek haast vastgeroest in Grey Sloan Memorial, maar het negentiende seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ betekent wel degelijk het laatste voor Ellen ‘Meredith Grey’ Pompeo. Na bijna twee decennia en honderden afleveringen was de actrice toe aan nieuwe oorden. Het einde van een tijdperk, al kunnen de fans nog één keer onbeschaamd genieten van alle intriges rond de chirurge.

Lees meer »

Auto-ongeval in de sneeuw: wat is gedekt door je verzekering?

Het heeft de laatste uren flink gesneeuwd en ook op woensdag blijven de vlokken uit de hemel vallen. Dat zorgt voor een wit laagje op heel wat plaatsen in Vlaanderen. Wie de baan op moet, is dus maar beter voorzichtig. Wat moet je zeker weten over je autoverzekering als je een ongeval hebt bij gladheid door sneeuw? Independer.be legt het

Lees meer »

Vlaamse vrijwilligers houden van 18 maart tot 2 april opnieuw Lenteschoonmaak

Honderden vrijwilligers verspreid over heel Vlaanderen nemen van zaterdag 18 maart tot en met zondag 2 april naar jaarlijkse gewoonte deel aan de Lenteschoonmaak. De grootschalige Vlaamse opruimactie omvat zowel kleine opruiminitiatieven van de eigen stoep of straat als grote acties waarbij een hele buurt wordt gemobiliseerd. Dat meldt Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort, woensdag in een

Lees meer »

Meer dan 650 Vlamingen vorig jaar ongeschikt verklaard om voertuig te besturen

Rijgeschiktheidscentrum CARA, een afdeling van verkeersinstituut Vias, heeft vorig jaar 5.112 dossiers afgehandeld uit Vlaanderen. Voor 653 personen (of 12,8 procent) volgde een negatief advies. Dat wil zeggen dat ze zelfs met aanpassingen aan de wagen of beperkingen op hun rijbewijs niet meer veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van Vias.

Lees meer »

Onze royaltywatcher niet te spreken over Deense prins Joachim, die naar VS verhuist: “Arrogant, hautain, verwend”

De Deense prins Joachim (53) trekt komende zomer naar de Verenigde Staten, onder groot protest van het Deense volk. Zij moeten hem namelijk een riante dotatie blijven betalen met hun belastingsgeld, hoewel hij koppig weigert om naar zijn thuisland terug te keren. Dat allemaal omdat zijn moeder, koningin Margerete, de titels van zijn kinderen afpakte. Onze royaltywatcher Mario Danneels is

Lees meer »

Belgische Calamares? Inktvis komt steeds vaker uit de Noordzee

Zeekat uit de Noordzee, het is een lekkernij die steeds vaker op onze borden belandt. De inktvissoort staat voor het eerst op 2 in de hitparade van meest gevangen vis uit de Noordzee, na de tong. Ook pijlinktvissen en dwerginktvissen belanden vaker in de netten van onze vissers. "Onze Noordzee is exotischer dan iedereen vermoedt", zegt Sarah Tilkin van Natuurpunt.

Lees meer »

Is Maksim Stojanac van ‘#LikeMe’ Leeuw in ‘The Masked Singer’? “Mijn vrienden bellen mij bijna constant met die vraag”

Vier jaar geleden leerde Vlaanderen Maksim Stojanac kennen als de knappe hunk ‘Vince Dubois’ in ‘#LikeMe’, maar nu wordt het tijd dat we ook de echte Maksim leren kennen. Na zijn solodebuut vorig jaar, met zijn eerste album ‘MAKSIM’, volgt nu de single ‘Onder Invloed’. Daarmee wordt een tweede plaat dus bevestigd. Hij stelde zijn nieuwste werk voor door een

Lees meer »