Nieuwsfeed

Bel20-rentree Melexis zo goed als zeker, Lotus nog onzeker

14:25 Lotus Bakeries, Barco en Euronav maken nog kans op een ticket in de Brusselse sterindex bij de jaarlijkse herschikking, leert een berekening van KBC Securities.

Krantenkoppen in België

“Elke dag dat Bachmoet standhoudt, is in ons voordeel”, zegt Oekraïens kolonel

Volgens de bevelhebber van de landmacht van Oekraïne, Oleksandr Syrsky, is de verdere verdediging van de zwaar belegerde stad Bachmoet belangrijk vanuit strategisch oogpunt. “Elke dag dat we stad verdedigen, geeft ons de tijd om reserves aan te leggen en ons voor te bereiden op toekomstige offensieven”, zei de kolonel-generaal volgens een mededeling van het ministerie van Defensie in Kiev.

Lees meer »

Iran kondigt akkoord over gevangenenruil met VS aan

Iran en de Verenigde Staten hebben een akkoord bereikt over de mogelijkheid om gevangenen te ruilen. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amir Abdollahian, zondag bekendgemaakt. “Indien alles vlot verloopt aan Amerikaanse zijde” – Washington moet nog “de laatste technische voorbereidingen” treffen – dan zouden de eerste ruilen de komende dagen kunnen plaatsvinden, aldus Abdollahian.

Lees meer »

Wie zijn de Wit-Russische ‘slapende cellen’ die een spionagevliegtuig vernielden? En breken ze Oekraïne zuur op?

In Wit-Rusland zou een kostbaar Russisch spionagevliegtuig zijn vernield door het plaatselijke verzet. Dat telt naar eigen zeggen al 200.000 leden, georganiseerd in slapende cellen die elkaar niet kennen, maar op elk moment geactiveerd kunnen worden. Als het klopt dat zij met drones toesloegen op een boogscheut van de hoofdstad Minsk, is dat een serieuze escalatie. Maar bedreigt die het

Lees meer »

Oekraïne volgens Poetin niet betrokken bij “sabotage” van Nord Stream-pijpleiding: “Totale nonsens”

De Russische president Vladimir Poetin gelooft niet dat Oekraïne betrokken was bij de ontploffing van de Nord Stream-pijpleidingen in september 2022. Volgens Poetin, die de bewering afdoet als “totale nonsens”, kan zo’n actie enkel door specialisten worden uitgevoerd. “Daarvoor moet er steun van een staat zijn die over de nodige technologie beschikt”, zei de president in een televisie-interview.

Lees meer »