Nieuwsfeed

Belg dood gevonden in Nederland, mogelijk misdrijf

Een 45-jarige Belg is in de nacht van zondag op maandag dood gevonden in een auto op de parkeerplaats Stroeze Zand in Voorthuizen (Gelderland). Dat meldt de politie nadat er in die buurt dagenlang onderzoek was gedaan. De Belg is onder verdachte omstandigheden aangetroffen, aldus de politie.

Krantenkoppen in België

“La Liga is verloren”: ondanks sterke Courtois wint Barcelona ultiem de Clásico, Guardiola op eretribune met weduwe van Johan Cruijff

Barcelona heeft Real Madrid met 2-1 verslagen. Een doelpunt van invaller Kessié in de absolute slotfase legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Courtois speelde een puike partij en had enkele knappe reddingen in huis, maar dat mocht voor ‘de Koninklijke’ helaas niet baten. “We zullen tot het einde blijven vechten, maar je moet eerlijk zijn: La Liga is verloren”,

Lees meer »

“Mama wilde bij haar eigen mama zijn… en dat is nu gebeurd”: familie Emilietta (75) blikt terug op helse week en is kritisch

“Ik troost me met het idee dat mama stierf op een mooie plek, tussen de vogeltjes.” Een magere troost voor Marijke en Dominique die na zes dagen hel weer weten waar hun moeder is. Emilia Chini (75) die aan dementie leed, werd dinsdagmiddag door een wandelaarster ontdekt op een tiental meter van een bospad. De familie betreurt tegelijk het politie-onderzoek

Lees meer »

Iran en Saudi-Arabië knopen na jaren weer betrekkingen aan

Iran en Saudi-Arabië gaan weer diplomatieke betrekkingen met elkaar aanknopen. De grote diplomatieke doorbraak komt er door bemiddeling van China. Na jaren van hoog opgelopen spanningen tussen de rivalen in het Midden-Oosten verkleint hiermee de kans op een rechtstreeks gewapend conflict. Binnen twee maanden zullen de landen weer diplomatieke betrekkingen hebben, dat meldt een topman van het Iraanse regime.

Lees meer »

Van “technische problemen” tot “grote manipulatie”: verkiezingen in Nigeria verlopen niet helemaal zoals gepland

Ongeveer vijf dagen na de presidentiële verkiezingen in Nigeria, is er nog steeds geen duidelijkheid over wie de aftredende president Muhammadu Buhari zal opvolgen. Het tellen van de stemmen blijft vertraging oplopen door heel wat geweld, technische problemen en beschuldigingen van manipulatie. Het zijn nochtans belangrijke verkiezingen voor het land met de grootste bevolking en de belangrijkste economie van Afrika.

Lees meer »