Nieuwsfeed

Belgische import vorig jaar derde hoger door dure olie en gas

11:05 Het overschot op de Belgische handelsbalans is het voorbije jaar gedaald, omdat de invoer met 32,2 procent groeide en de uitvoer ‘slechts’ met 29,6 procent.

Krantenkoppen in België

Hoe slim is een belegging in ‘afslankspuitjes’ zoals Ozempic? “Wie dit aandeel 10 jaar geleden kocht, heeft daar 724 procent winst op gemaakt”

Kim Kardashian doet het. Elon Musk ook. En als zij iets in beweging zetten, volgen meestal velen. We hebben het over de trend om moeiteloos kilo’s te verliezen met Ozempic en Mounjaro: medicijnen die eigenlijk bedoeld zijn voor diabetici. Kan je daar als belegger ook aan verdienen? Onze geldexpert Pascal Paepen maakt de rekensom: “Geneesmiddelenproducenten zullen de komende decennia nog

Lees meer »

Dochter van gevangen Iraanse prof Djalali slaakt noodkreet: “Onze permanente angst is dat ze hem in stilte executeren”

De dochter van de Zweeds-Iraanse VUB-gastprofessor Ahmadreza Djalali stuurt een noodkreet de wereld in omdat ze vreest voor het leven van haar vader. Terecht. Djalali, 51, is in 2017 in Iran ter dood veroordeeld na vermeende beschuldigingen van spionage. "Hoe stiller het is rond zijn zaak, hoe groter het risico dat hij effectief geëxecuteerd wordt", klinkt het aan de telefoon

Lees meer »

Rente op spaarrekeningen is te laag, stelt Nationale Bank

De rente op spaarrekeningen is te laag, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nationale Bank. De rente op het spaarboekje hangt sterk af van de rente bepaald door de Europese Centrale Bank (ECB). Maar zeven maanden na de eerste renteverhoging van de ECB zijn de spaarrentes nog niet op niveau, klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Bed komt tevoorschijn uit de vloer in deze chalet: “Als je wil slapen, moet je eerst de planken weghalen”

Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt voor de HLN Original ‘Extreme Huizen’ naar het Nederlandse Biesbosch en bezoekt er de uitschuifbare chalet van architect Caspar Schols. Het huisje is zo ingericht dat elke vierkante meter oppervlakte optimaal wordt benut. Daarom is het bed ingewerkt in de vloer. “Als je wil slapen haal je eerst de vloer weg”, vertelt Caspar. “En vervolgens draai

Lees meer »

Regeringspartij Georgië trekt omstreden wetsontwerp in

De regeringspartij in Georgië heeft een omstreden wetsontwerp ingetrokken dat de voorbije dagen massale protesten veroorzaakte in het Kaukasische land. De terugtrekking is ‘onvoorwaardelijk’, klinkt het, maar de oppositiepartijen zeggen dat de protesten doorgaan tot het wetsvoorstel formeel is ingetrokken.

Lees meer »