Nieuwsfeed

#BelRiadh zit in een nieuw jasje: Riadh Bahri praat voortaan met twintigers en politici vanuit zijn eigen living

"#BelRiadh", het online programma waarin Riadh Bahri om de twee weken op woensdagavond in gesprek gaat met twintigers en een centrale gast, ziet er vanaf vanavond anders uit. Voortaan streamt Bahri het programma vanuit zijn eigen living, met een gast aan zijn zijde. "#BelRiadh" is voortaan zowel te volgen bij VRT NWS als op YouTube, waar iedereen via de chatfunctie kan deelnemen aan de uitzending.

Krantenkoppen in België

Klimaatpanel IPCC na 48 uur eens over afsluitend verslag

Het internationale klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) is met 48 uur vertraging en nazitten eens geworden over de samenvatting van de zes rapporten die de afgelopen jaren zijn gepubliceerd. Zondagavond gaven de regeringsvertegenwoordigers van de aangesloten landen groen licht voor de definitieve tekst van de synthese.

Lees meer »

Chinese president Xi: “VS en Westen willen opmars van China afremmen”

De Chinese president Xi Jinping heeft het Westen en de Verenigde Staten er in ongewoon scherpe bewoordingen van beschuldigd de opmars van zijn land in de wereld te willen afremmen. Dat deed hij volgens staatsmedia dinsdag in de marge van de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese Volkscongres. Volgens de staatsleider is de omgeving waarbinnen China zich ontwikkelt “dramatisch veranderd” en

Lees meer »

Ed Sheeran was jaloers op Justin Bieber en Shawn Mendes: “Waarom heb ik geen sixpack? Oh, omdat ik graag kebab eet en bier drinkt”

Ed Sheeran (32) ging van ‘doodgewone Britse kerel’ naar wereldster, in recordtempo. Maar de faam eiste zijn tol. De zanger praat nu openhartig over de mentale problemen die hij gedurende zijn carrière ontwikkelde. Niet alleen raakte hij verslaafd aan drank en drugs, hij worstelt ook al jaren met verschillende eetstoornissen. “Aanvankelijk at ik al mijn maaltijden dubbel, ik kon niet

Lees meer »

“Als die hoer meegaat naar het EK, dan blijf ik thuis”: Nederlandse presentatoren Jack van Gelder en Tom Egbers in opspraak wegens grensoverschrijdend gedrag op NOS-sportredactie

Vrouwen die bijnamen krijgen vanwege hun borsten. Openlijk commentaar leveren op het uiterlijk van vrouwelijke sporters en collega’s vragen of je ‘haar zou doen’. De Volkskrant komt met meer informatie over wantoestanden op de werkvloer van NOS Sport, na gesprekken met 32 (oud-)medewerkers. Vooral de presentatoren Tom Egbers (65) en Jack van Gelder (72) komen daar niet goed uit. Zegt

Lees meer »

Bewoners van geviseerde woning ontkennen link met ontvoering in alle toonaarden: “Smiley? Wij kennen die man totaal niet”

De bewoners van de woning in de Jeanne Hellemansstraat in Mechelen-Zuid, die maandag werd geviseerd door een aanslag met een springtuig, zijn boos. Het gezin werd vandaag gelinkt aan de ontvoering van Antwerpenaar Mo ‘Schedel’ Azzaoui en de Mechelse dealer ’Smiley’. “Maar wij hebben hier totaal niets mee te maken”, klinkt het bij de vader van de familie B. (55).

Lees meer »

Van tagliatelle tot gnocchi: 2 Italiaanse ‘pasta grannies’ tonen hoe je zelf traditionele verse pasta maakt

Op Youtube en Instagram zijn zogenaamde ‘pasta Grannies’ hit. Meer dan twee miljoen mensen wereldwijd bekijken de filmpjes van oude nonna’s in Italië die nog zelf hun pasta rollen. Ook in ons land zijn er rasechte, Italiaanse ‘nonna’s’ die hun pasta traditioneel zelf maken. Maar hoe begin je eraan, en heb je er speciale keukentoestellen voor nodig? Carolina Prandini (94)

Lees meer »

“Hype rond bordspellen is niet over, maar in crisistijden schrap je luxeproducten”

Het is niet zozeer de liefde voor bordspellen die bekoeld is, maar de portemonnee. Dat klinkt uit de Vlaamse bordspelsector nu Cartamundi, de internationale speelkaarten- en bordspellenfabrikant uit Turnhout, de productie van haar bordspellen fors besluit af te bouwen. Volgens het bedrijf is de hype rond bordspellen na corona gaan liggen, maar daar zijn uitbaters van spelletjeswinkels het dus niet

Lees meer »