Nieuwsfeed

Benfica-supporters zakken massaal af naar centrum van Brugge

Vanavond om 21 uur staat Club Brugge in het Jan Breydelstadion oog in oog met Benfica in de achtste finales van de Champions League. De supporters van de Portugese voetbalclub zakken massaal af naar de Grote Markt en ‘t Zand in Brugge om samen het glas te heffen en zich voor te bereiden op de wedstrijd. De politie liet weten dat er voorlopig geen incidenten zijn.

Krantenkoppen in België

Eén op vier kleuters in Zaventem heeft taalachterstand: “Kinderen moeten ook buiten schooluren in contact komen met Nederlands” 

25% van de schoolgaande kleuters in Zaventem heeft een achterstand in het Nederlands. Dat blijkt uit de resultaten van de KOALA-test, die het taalniveau meet bij kleuters, in de Zaventemse scholen eind vorig jaar. Mogelijk is er nog meer achterstand, zegt schepen van Onderwijs Dirk Philips (open VLD). “De testen zijn enkel afgenomen op basis van begrijpend lezen."

Lees meer »

Inktvis uit de Noordzee razend populair

Het is net niet de populairste vis op ons bord, maar op nummer twee in de jaarlijkse vis-statistieken wordt de schol voorbijgestoken door een tienarmige lekkernij, de zeekat, een van de bekendste inktvissoorten. Die komt hier – net als de pijlinktvis – meer voor dan vroeger.

Lees meer »

Onwettige pensioenbonussen oud-Kamervoorzitters kunnen maar tot tien jaar geleden teruggevorderd worden

De onwettige pensioenbonussen van de ex-Kamervoorzitters Herman De Croo en Siegfried Bracke terugvorderen kan, maar enkel tot maart 2013. Dat zegt één van de twee advocatenkantoren die de Kamer inschakelde om advies in te winnen in het dossier. Maar dan nog zijn er een paar juridische klippen te ronden. De ex-voorzitters hebben bijvoorbeeld ook belastingen betaald op hun bonus.

Lees meer »

Sihame El Kaouakibi houdt slachtofferrol vol in eerste interview: “Ik ben twee jaar niet uit mijn huis kunnen komen”

In haar eerste interview, met de podcast ‘Behaved’, toont de gevallen politica Sihame El Kaouakibi zich strijdbaar om weer parlementair actief te worden én om in scholen te gaan spreken. Verder haalt ze vooral uit naar de media en “de machten en krachten” die haar zouden hebben tegengewerkt. Over de fraudezaak die boven haar hoofd hangt, rept ze met geen

Lees meer »

Wyoming voert als eerste staat verbod op abortuspil in

Wyoming is vrijdag de eerste Amerikaanse staat geworden waar het gebruik van abortuspillen verboden is. Het verbod geeft een impuls aan de groeiende druk van conservatieve staten en anti-abortusgroepen om abortus door middel van medicijnen aan te pakken. Bij de meeste zwangerschapsafbrekingen in Amerika wordt deze methode momenteel gebruikt, schrijft The New York Times.

Lees meer »

Primeur voor Europa: tyrannosaurus rex onder de hamer

Voor het eerst wordt in Europa een skelet van een tyrannosaurus rex geveild, zo heeft het Zwitserse veilinghuis Koller zaterdag bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang en moet volgens een voorzichtige schatting 6 tot 8 miljoen euro opbrengen. De veiling is op 18 april.

Lees meer »

Na meer dan 50 jaar sluit Jean-Pierre zijn bekende frituur: “Op zondag konden ze frietjes steken tot 6 uur ’s ochtends”

Frituren Swa en Swabo zijn in Leopoldsburg horecabegrippen die door de familie Bogaerts gedurende meer dan 50 jaar gerund werden. Jean-Pierre (65) en Nicole (59), die destijds aan het station het werk van vader Swa overnamen, hebben nu beslist om te stoppen met hun huidige frituur Swabo. “Op zondagmorgen konden ze bij ons tot 6 uur ’s ochtends een frietje komen steken.”

Lees meer »