Nieuwsfeed

Berlusconi door rechter in Milaan vrijgesproken in ‘bunga bunga’-corruptieschandaal

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is woensdag door een rechtbank in Milaan vrijgesproken in een corruptiezaak rond de zogenaamde ‘bunga bunga’-feestjes. Hij werd ervan beschuldigd getuigen te hebben omgekocht om te liegen.

Krantenkoppen in België

Karen Damen opnieuw in zee met K3-ontdekker William Vaesen: “Mijn man als manager kwam onze thuissituatie niet ten goede”

“Het is misschien lelijk om te zeggen, maar ik hou van aandacht”, zegt Karen Damen (48) in ‘Dag Allemaal’. En dus gaat de zangeres eind dit jaar toeren met haar eerste onewomanshow, onder begeleiding van haar gloednieuwe manager William Vaesen, de ontdekker van K3. Opmerkelijk, want tot dusver beheerde manlief Anthony haar agenda. Karen vertelt waarom ze die samenwerking nu

Lees meer »

Waar 5 jaar geleden nog een steenkoolcentrale stond, opent nu het grootste batterijpark van België: “Je staat hier letterlijk tussen het verleden en de toekomst”

Vandaag wordt het grootste batterijpark van ons land ingehuldigd. Goed voor een capaciteit van zo’n 20.000 thuisbatterijen, ofwel het dagverbruik van dik 10.000 gezinnen. Hoe werkt zo’n park precies? Is dit de voorbode van een enorme opmars van grote batterijprojecten? En kunnen batterijparken ook voor stabielere prijzen zorgen?

Lees meer »

Trump: “Alleen ik kan een derde wereldoorlog voorkomen”

Donald Trump is “de enige die de wereld kan redden van een derde wereldoorlog”. Dat heeft de voormalige Amerikaanse president zaterdag gezegd, op de jaarlijkse conservatieve conventie die in voorsteden van Washington werd gehouden. Trump haalde ook uit naar de “oorlogszuchtige Democraten en imbeciele Republikeinen”. “We hadden een Republikeinse partij die geleid werd door monsters, neoconservatieven, globalisten, fanatieke aanhangers van

Lees meer »

Biden in Canada voor eerste bezoek als president

Voor het eerst sinds Joe Biden twee jaar geleden Amerikaans president werd, brengt hij een bezoek aan buurland Canada. Dat bezoek kondigt zich aan als heel hartelijk, maar met de Canadese regeringsleider Justin Trudeau zal Biden ook enkele gevoelige onderwerpen moeten aansnijden. Het gaat dan om handel, immigratie, militaire samenwerking en Haïti.

Lees meer »

LIVE E3. Wout van Aert, die nog stevig doortrok vanmorgen, en zijn ploegmaats blikken vooruit: wat heeft de uittredende winnaar te vertellen?

De Vlaamse voorjaarskoersen volgen zich nu in sneltempo op. De E3, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en natuurlijk de apotheose op 2 april met de Ronde van Vlaanderen. Maar dus eerst de E3 Saxo Bank Classic, ook wel ‘de mini-Ronde’ genoemd met zeventien hellingen en vijf kasseistroken. Wie wordt de opvolger van Wout van Aert? Volg de aanloop naar de wedstrijd

Lees meer »

Maakt dit akkoord de Vlaamse bodem minder stikstof-ziek? Milieuprofessor: “De doelstelling blijft dezelfde, de uitstoot moet omlaag”

“Het maatwerk is belangrijk. Het heeft geen zin om landbouwers te straffen die niet in zones liggen waar de impact van de stikstofuitstoot niet zo groot is op onze gezondheid of de natuur”, zegt milieuprofessor Tobias Ceulemans (UAntwerpen) over het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Zijn de belangrijkste beslissingen in dit akkoord voldoende om de bodem minder stikstof-ziek te maken?

Lees meer »