Nieuwsfeed

Berlusconi door rechter in Milaan vrijgesproken in ‘bunga bunga’-corruptieschandaal

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi is woensdag door een rechtbank in Milaan vrijgesproken in een corruptiezaak rond de zogenaamde ‘bunga bunga’-feestjes. Hij werd ervan beschuldigd getuigen te hebben omgekocht om te liegen.

Krantenkoppen in België

KIJK. Vader neemt het op tegen bende apen die zoontjes willen aanvallen

Een Australisch gezin zeilt al negen jaar de wereld rond. Tijdens hun passage in Thailand bezoeken ze de Ko Phi Phi-eilanden. Eén van die eilanden staat bekend als ‘Monkey Island’, door de gigantische apenpopulatie op het eiland. Duizenden java-apen, een makakensoort, mogen het eiland hun thuis noemen. Maar aardig zijn de primaten niet. Tijdens een strandbezoek komen enkele makaken rondsnuffelen

Lees meer »

KIJK. Man neemt kijkje net wanneer oververhitte brommerbatterij ontploft, met gigantische explosie en vuurzee tot gevolg

Een gezin in het noorden van Engeland is eind vorige maand opgeschrikt door een enorme explosie in hun huis. De explosie kwam er nadat de lithiumbatterijen van een elektrische brommer oververhit raakten tijdens het opladen. Camerabeelden tonen het moment van de explosie en de gigantische vuurzee die erbij ontstaat. Vijf bewoners moeten naar het ziekenhuis gebracht worden. Eén van hen

Lees meer »

Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook

Lees meer »

Berlijns referendum voor ambitieuzer klimaatdoel haalt het niet

Een referendum om de stad Berlijn in 2030 klimaatneutraal te maken in plaats van in 2045, heeft niet de benodigde minimumhoeveelheid ja-stemmen gekregen. Dat meldt de landelijke verkiezingsadministratie. Na telling van alle stemmen bleek dat zo’n 442.000 mensen voor en 423.000 mensen tegen het voorstel hadden gestemd.

Lees meer »

Professor strafrecht legt uit waarom voorstel Vlaams Belang om recht op wettige zelfverdediging uit te breiden, geen goed idee is

In Houthalen schoot een winkeluitbater een inbreker dood. Telkens als iemand het recht in eigen handen neemt, beroert dat Vlaanderen. Vlaams Belang diende daarop opnieuw een wetsvoorstel in om het recht op wettige zelfverdediging uit te breiden. Professor strafrecht Frank Verbruggen (KU Leuven) legt uit wat de gevolgen van die wetsaanpassing zouden kunnen zijn: “Kijk naar Amerika en je beseft

Lees meer »

Voor de zomer is het erop of eronder voor deze vier cruciale dossiers: Vivaldi staat voor haar eindexamen

De federale regering staat voor haar eindexamen. Voor de paasvakantie wacht een tussentijdse test met de begrotingscontrole en een deal met Engie. Voor de zomer wil de Vivaldi-coalitie kunnen uitpakken met enkele hervormingen. Dan is het erop of eronder, want na de grote vakantie zal de campagne helemaal losbarsten. Wat ligt er de komende maanden nog op de onderhandelingstafel? En

Lees meer »

Parket van Bergamo start onderzoek tegen Italiaanse ex-premier Conte voor nalatigheid tijdens coronapandemie

Drie jaar na het uitbreken van de coronapandemie heeft het parket van de Noord-Italiaanse stad Bergamo een onderzoek opgestart tegen de toenmalige premier Giuseppe Conte. Hij wordt samen met achttien hoge ambtenaren beschuldigd van nalatigheid in de eerste fase van de pandemie, in het voorjaar van 2020. Met betere voorzorgsmaatregelen en sneller ingrijpen hadden mogelijk duizenden sterfgevallen vermeden kunnen worden,

Lees meer »