Nieuwsfeed

Bevreemdende beelden: rebellen op West-Papoea gijzelen Nieuw-Zeelandse piloot en steken vliegtuig in brand

Er zijn beelden opgedoken van een Nieuw-Zeelandse piloot die wordt gegijzeld door een rebellengroep in de afgelegen Papoea-regio van Indonesië. De 37-jarige Phillip Mehrtens wordt omringd door mannen die bewapend zijn met vuurwapens, speren en pijl en boog. Vluchten is voor de 37-jarige Nieuw-Zeelander geen optie want zijn vliegtuig is door de rebellen in brand gestoken.

Krantenkoppen in België

Hoofdredactie NOS Sport treedt per direct af

De hoofdredactie van NOS Sport zet met onmiddellijke ingang een stap terug. Dat meldt de Nederlandse omrooep NOS in een verklaring. Het besluit is “in goed onderling overleg” met de NOS-directie genomen. Op korte termijn wordt een interim-hoofdredacteur aangesteld, die aanblijft totdat er een nieuwe hoofdredacteur is.

Lees meer »

Ook Brusselse ambtenaren mogen binnenkort wellicht niet meer op TikTok

De federale en Vlaamse overheid verbiedt TikTok op al zijn diensttoestellen. Voor Brussel is er nog geen definitieve beslissing, maar het is "zeer waarschijnlijk" dat ook hier het advies van de Nationale Veiligheidsraad gevolgd zal worden. Aanstaande vrijdag komen de Brusselse ministers hierover samen om de details te bespreken. Ook de politie Brussel Hoofdstad-Elsene, die als eerste korps van het

Lees meer »

Voor de “vergeten Vlaming”, tegen de betuttelende “roodgele combine” N-VA-Vooruit: zo profileert Mahdi zich met 2024 in het vooruitzicht

Dat CD&V in de stikstofcrisis het been zo stijf hield, is nog maar het begin van de nieuwe partijprofilering. Voorzitter Sammy Mahdi hield zaterdag in Gent een ideologisch congres en trekt voluit de kaart van de “vergeten” Vlaming op het platteland. Dat hij daarbij de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit als vijandbeeld oproept, werkt alvast bij de achterban.

Lees meer »

Dertiger in levensgevaar na schietpartij in Hoboken

In Hoboken bij Antwerpen is vanmiddag een 32-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt de lokale politie. De schietpartij vond plaats in de Draaiboomstraat. "De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk", meldt de Antwerpse politie.

Lees meer »

Russische militair bekent oorlogsmisdaden, maar daarvoor vliegt hij niet in de cel

Een Russische militair die oorlogsmisdaden opbiechtte, is door een Russische krijgsraad veroordeeld tot 5,5 jaar cel. Het werd niet vervolgd voor overvallen, plunderingen en moord, maar wel voor het verspreiden van valse informatie over de ‘speciale militaire operatie’. Zijn verklaringen druisen namelijk in tegen de officiële lijn van het Kremlin. Daar klinkt het dat Rusland zich aan de regels houdt.

Lees meer »

Honderdduizenden hebben gezondheidsklachten door smog in Thailand

Door de aanhoudend hoge smogniveaus in Thailand hebben steeds meer mensen nood aan medische zorg. Alleen deze week zijn er al zo’n 200.000 nieuwe patiënten bijgekomen, zo meldt Opas Karnkawinpong, staatssecretaris voor Volksgezondheid. Sinds het begin van de maand is bij meer dan vijf miljoen mensen een ziekte vastgesteld die rechtstreeks verband houdt met de massale luchtvervuiling.

Lees meer »

LIVE GENT-WEVELGEM. “Er zullen niet veel renners de finish halen”: start in kletsnat Ieper, ook onderweg regen en wind voorspeld

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »