Nieuwsfeed

BV 24/7. Bab Buelens geeft haar volgers een blik in haar leven en An Lemmens blikt terug op ‘Een echte job’

The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.

Krantenkoppen in België

Ex-STVV-speler Rai Vloet 3,5 jaar naar de cel voor doodrijden van kind? “Hij reed aan 203 km per uur met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol”

Het Nederlands Openbaar Ministerie heeft 3,5 jaar cel geëist tegen profvoetballer Rai Vloet (ex-STVV) voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een 4-jarig kind overleed. Vloet werd, aldus de officier van justitie, met “bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol” aangetroffen na de crash. De officier van justitie sprak ook van rijden met een “absurde snelheid”.

Lees meer »

“Zelfs wij werden stil van zoveel leed en verwoesting”: beroepsbrandweermannen Martin en Frederik waren als B-FAST-vrijwilligers in Turkije

Eén sms’je, en 24 uur later stonden Martin Gyselinck (50) en Frederik Dewaele (49) uit Nieuwpoort in het Turkse Kirikhan waar een aardbeving duizenden slachtoffers had gemaakt. Sinds dit weekend zijn ze terug, na drie weken vrijwilligerswerk bij B-FAST België. Hoewel beide beroepsbrandweermannen wel wat gewoon zijn, werden ze stil. “We hebben het leed gezien in de ogen. Maar als

Lees meer »

Cursisten kregen antwoorden van rijexamen ingefluisterd via verborgen camera en oortjes: “Ze zijn een potentieel gevaar op de weg”

Tientallen cursisten van een Antwerpse rijschool moeten voor de rechter verschijnen. Ze legden volgens het parket hun theoretisch rijexamen af terwijl ze via een verborgen camera hun scherm filmden en vervolgens langs een oortje de antwoorden ingefluisterd kregen. “De rijschool ging enkel de vragen vertalen”, verklaarden verschillende beklaagden.

Lees meer »

TikTok overweegt afsplitsing van ByteDance

Het bestuur van de populaire filmpjesapp TikTok overweegt zich af te scheiden van het Chinese moederbedrijf ByteDance, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen binnen het bedrijf. TikTok zou die stap overwegen om de Amerikaanse zorgen over nationale veiligheidsrisico’s weg te nemen.

Lees meer »

Noord-Ierse politie onderzoekt of moordaanslag op politieofficier het werk was van republikeinse terroristen

De Noord-Ierse politie onderzoekt naar eigen zeggen of de moordaanslag op een politieofficier bij Omagh het werk is van republikeinse terroristen. “We houden alle opties open, maar kijken in de eerste plaats naar de betrokkenheid van het Nieuwe Ierse Republikeinse Leger (New IRA)”, aldus een woordvoerder. Het slachtoffer ligt “in kritieke maar stabiele toestand” in het ziekenhuis.

Lees meer »

Chinese regering over arrestatiebevel Poetin: “Let op met dubbele standaarden”

De Chinese regering heeft voor het eerst gereageerd op het arrestatiebevel dat het Internationaal Strafhof (ICC) vorige week uitvaardigde tegen de Russische president Vladimir Poetin. “Het ICC moet een objectief en rechtvaardig standpunt innemen en dubbele standaarden voorkomen”, aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie voor Buitenlandse Zaken. Hij riep het hof ook op om de “immuniteit van staatshoofden” te

Lees meer »

Jonge bestuurder richt grote ravage aan in rij geparkeerde auto’s: “Ik keek door het raam en zag dat mijn wagen verdwenen was”

Opschudding, zaterdagvoormiddag langs de Bruggestraat in Menen. Een auto raakt van de weg af en ramt enkele geparkeerde wagens. Minstens drie voertuigen zijn rijp voor de schroothoop. “Ik durf er niet aan denken wat de gevolgen zouden geweest zijn, zonder die betonnen paal op het voetpad”, zegt bewoner Dimitri Porreye. Maar hoe is het mogelijk dat zo’n ongeval gebeurt?

Lees meer »

De loopbaan onderbreken is vooral een Vlaamse zaak

Vooral mensen in Vlaanderen draaien hun loopbaan tijdelijk op een lager pitje door bijvoorbeeld loopbaanonderbreking, tijdskrediet of ouderschapsverlof te nemen. Zowat zeven op de tien onderbrekingsuitkeringen die vorig jaar in België werden betaald, waren bestemd voor Vlaanderen, zo blijkt vandaag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Aantal geboortes in Japan op dieptepunt

De Japanse bevolking krimpt en veroudert in sneltempo. Afgelopen jaar daalde het aantal geboortes voor het eerst onder de grens van 800.000 baby’s, zo maakte de regering vandaag bekend. Tegelijk steeg het aantal sterftegevallen naar een recordhoogte van zo’n 1,6 miljoen.

Lees meer »

Kremlin bouwt nieuw Marioepol voor de Russen en de Russisch-gezinden

Nadat de stad Marioepol gesloopt werd door raketten, gaan nu de graafmachines over wat rest. De Oekraïense havenstad viel in mei vorig jaar in handen van de Russische troepen. De maanden daarna waren er al tekenen dat er gestart werd met een heropbouw. Dankzij satellietbeelden weten we waar het Kremlin begonnen is met de bouw van een nieuw, Russisch Marioepol.

Lees meer »

Jongeman (21) crasht met BMW na achtervolging van 70 kilometer en pleegt vluchtmisdrijf: dader gevat dankzij speurhond en helikopter

Tijdens een achtervolging is in de nacht van donderdag op vrijdag in het Nederlandse Goes een 21-jarige bestuurder gecrasht met een BMW die eerder werd gestolen in Lokeren, zo’n 70 kilometer verderop. De chauffeur probeerde het na het ongeval te vluchten, maar werd met behulp van een helikopter en speurhond alsnog gevat door de Nederlands politie. De man werd aangehouden

Lees meer »