Nieuwsfeed

Camilla weigert om hem te dragen: het duistere verleden van de Koh-i-Noor, de meest omstreden diamant ter wereld

De iconische kroon van de Britse koningin Mary (1867-1953) wordt uit de Tower of London gehaald voor de aanstaande kroning van koning Charles (74) en koningin-gemalin Camilla (75). Dat maakt het Britse hof bekend. Op 6 mei zal de kroon op Camilla’s hoofd worden geplaatst, al werden er ondertussen wel een aantal aanpassingen gedaan. Zo werd de Koh-i-Noor, de diamant in de kroon, verwijderd en ‘weggestopt’ in een ander juweel. Geen onlogische keuze, want de Koh-i-Noor is uiterst omstreden en al eeuwenlang een speelbal van de machtigsten op aarde.

Krantenkoppen in België

Paus breidt maatregelen tegen seksueel misbruik uit

Paus Franciscus heeft de maatregelen tegen seksueel misbruik in de kerk uitgebreid en verduidelijkt. Het Vaticaan heeft zaterdag een aangepaste versie van het in 2019 uitgebrachte apostolische schrijven “Vos estis lux mundi” (Gij zijt het Licht van de Wereld) naar buiten gebracht. Een van de belangrijkste aanpassingen is dat leken van internationale verenigingen gevallen van misbruik onmiddellijk moeten melden.

Lees meer »

PORTRET. Op haar 16de topless in de krant, op haar 37ste schoorvoetend uit de kast: pin-upgirl Samantha Fox krijgt Netflix-reeks

Seksueel grensoverschrijdend gedrag? Samantha Fox (56) kan erover meespreken. Hét Britse glamourmodel van de jaren tachtig onderging het al op school en toen haar tieneridool haar brutaal aanrandde. Met haar topless foto’s deed ze al op haar zestiende ‘The Sun’ verkopen, mét topje verkocht ze 30 miljoen platen. Dat en nog veel meer komt aan bod in de serie die

Lees meer »

Wat als het (stik)stof is gaan liggen? “Regering-Jambon I is niet juridisch, maar feitelijk voorbij”

Gisteravond heeft de Vlaamse regering "met een ruime meerderheid" het voorstel van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) voor een stikstofakkoord goedgekeurd. Dat voorstel zal morgen ook dienen als basis voor een debat in het Vlaams Parlement. Kan een goedkeuring met een meerderheid wel in een regering die bij consensus moet beslissen? En welke gevolgen heeft die goedkeuring voor die Vlaamse

Lees meer »

ANALYSE. Zes maand na de dood van Queen Elizabeth: “Koning Charles heeft de touwtjes nog niet in handen”

De Britse koningin Elizabeth, de oudste en langst regerende monarch ter wereld, stierf exact zes maanden geleden op 96-jarige leeftijd. Dat betekent dat koning Charles III (74) vandaag een half jaar op de troon zit. Zes woelige maanden, waarin wel wat brandjes geblust moesten worden Hoe zitten de machtsverhoudingen bij de Windsors na dat half jaar? Onze royalty-expert Wim Dehandschutter

Lees meer »

Veel meer dan wat met je kont schudden: waarom twerken zo populair is

Een twerkcoach in ‘The greatest dancer’, eerder gaf Lizzo al een TED-talk over twerken en je zag zonder twijfel al hiphopvideo’s passeren waar vrouwen ritmisch hun derrière op en neer bouncen op de beat. Twerken is hip, hot en overal. Net als paaldansen is ook deze expressieve, sensuele en licht pikante vorm van zelfexpressie nu goed op weg mainstream te

Lees meer »

Opvallende oproep richting Vlaams Belang en N-VA om samen te werken in 2024: “Vergeet wat u verdeelt en werk samen aan de splitsing van dit land”

“Tom en Bart, maak eerst een afspraak met elkaar en dan een afspraak met de geschiedenis.” Dat zei Bart Fierens, de nieuwe voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ), zondag op het Vlaams Nationaal Zangfeest in Antwerpen. N-VA-voorzitter Bart De Wever was niet aanwezig in de Lotto Arena, maar Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wel en die steunde de boodschap

Lees meer »

Jarenlang meed de papa van Sanda Dia de plekken waar zijn zoon “de dood werd ingejaagd”, tot nu: “Hier hebben ze hem laten sterven als een dier”

Hij wil het met z’n eigen ogen gezien hebben, net voor de start van het strafproces maandag. De cafés in Leuven waar zijn zoon Sanda Dia in contact kwam met de elitaire studentenclub Reuzegom en waar de fatale doop begon. En de blokhut in Vorselaar, waar Sanda op 5 december 2018 urenlang in een ijskoude put zat, tijdens de tweedaagse

Lees meer »

Thomas Cammaert, het nieuwe ettertje in ‘Familie’: “Ik was ooit saboteur in de Nederlandse ‘De Mol’”

Problemen op komst in ‘Familie’, want er is ene Bas Vermeulen opgedoken. De bierbrouwer lijkt sympathiek, maar snel zal blijken dat hij een pitbull kan zijn. “Wie hem dwarsligt, zal het geweten hebben”, vertelt Thomas Cammaert (38), de acteur die het personage vertolkt, in ‘TV Familie’. Een Vlaming die in Nederland een eigen tv-programma heeft en heel wat rollen op

Lees meer »

LIVE. Zaak Sanda Dia: “’Een zot, bruut jaar? Die debiele speech heb ik zelfs nooit uitgesproken”: nog 11 Reuzegommers krijgen de kans om zich te verdedigen

Zeven Reuzegommers, waaronder praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’, zijn de afgelopen twee dagen al aan het woord geweest voor hun verdediging in de zaak Sanda Dia. Nog 11 te gaan. Als de voorzitster zich aan de planning wil houden, zullen het nog lange dagen worden in het Antwerps hof van beroep. Gisteren bleek al een interessante dag toen de moeder

Lees meer »

“Hij gaf dat 13-jarige meisje cocaïne in ruil voor seks”: druggebruiker (29) bood vermiste tiener dagenlang onderdak, maar verkrachtte haar

Een 29-jarige man heeft donderdag een zware celstraf gekregen voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, dat begin dit schooljaar zes dagen vermist was. Hij liet de tiener – die wist dat hij coke voor haar kon regelen – in zijn huis in Gent wonen. “U heeft haar gedrogeerd en misbruikt”, stelde de rechter. De twintiger zelf zag het anders.

Lees meer »