Nieuwsfeed

CEO’s schuiven aan voor lancering Brusselse duurzaamheidsindex

15:12 Dinsdagochtend lanceerde Euronext Brussel de BEL ESG Index, een beursgraadmeter met de 20 meest duurzame grote en middelgrote aandelen van het Brusselse koersenbord.

Krantenkoppen in België

Topfavoriet Tadej Pogacar weet na vorig jaar dat hij zaterdag de perfecte finale zal moeten rijden: “Milaan-Sanremo accepteert geen foutjes”

Van God los, koerst Tadej Pogacar tegenwoordig. Er is niemand in de kosmos die zo hard rijdt als hij. Toch zal het nummer één van de wereld zaterdag, in Milaan-Sanremo (live op VTM), de perfecte finale moeten afwerken. Anders wordt het zonde van de tijd. “In pakweg Luik-Bastenaken-Luik win je automatisch als je de beste bent. In Milaan-Sanremo is dat

Lees meer »

Cyberbaas van Belgische Defensie waarschuwt in Kamer voor gevaren TikTok

Michel Van Strythem, het hoofd van de nieuwe Cybercommando van het Belgisch leger, heeft in de Kamer gewaarschuwd voor de gevaren van apps als TikTok. Dat deed hij in de Commissie Defensie tijdens een uitleg over cyberveiligheid. N-VA-Kamerlid Michael Freilich herhaalde zijn oproep om TikTok te bannen voor overheidspersoneel, Defensie en “kritieke infrastructuren zoals elektriciteitscentrales en telecom”.

Lees meer »

LIVE. Mis morgen niets van de eerste selectie van bondscoach Tedesco, Degryse en De Bilde bespreken achteraf zijn keuzes – 700 Belgische fans in Zweden

Morgenmiddag om 12u maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn er niet meer bij. Welke keuzes maakt Tedesco? En welke opvallende namen ontbreken? Mis in onderstaande liveblog niets van het

Lees meer »

Regering laat voorstel FANC onderzoeken: Doel 4 en Tihange 3 inzetten om stroomtekort te vermijden

De federale regering vraagt een veiligheidsrapport van elektriciteitsproducent Engie over het beschikbaar stellen van Doel 4 en Tihange 3 tijdens de winters 2025-26 en 2026-27. Gisteren lekte een voorstel uit van de veiligheidswaakhond FANC om de twee jongste kernreactoren in te zetten om eventuele stroomtekorten in die twee "moeilijke" winters op te vangen. Eerder was overwogen om de oudere kernreactoren,

Lees meer »