Nieuwsfeed

Chinese hoofdaandeelhouder van Pirelli overweegt belang te verkopen

Het Chinese staatsconglomeraat Sinochem Holdings, dat hoofdaandeelhouder is van de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli, overweegt zijn belang van 37 procent in Pirelli van de hand te doen. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg woensdag op basis van ingewijden.

Krantenkoppen in België

LIVE GENT-WEVELGEM. Vijf vluchters rijden weg uit peloton – Van Aert: “Zware omstandigheden zijn normaal in mijn voordeel”

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Het pensioenplafond wordt al 45 (!) jaar omzeild: hoe is het zover kunnen komen?

Door een jarenlang systeem van ‘uittredingsvergoedingen’ kregen vijf ex-voorzitters én acht topambtenaren van de Kamer in totaal ruim 7 miljoen euro aan pensioenextra’s. Twee juridische adviezen die huidig Kamervoorzitter Eliane Tillieux (PS) bestelde, concluderen nu onomwonden dat die vergoedingen onwettig zijn — al bestaan ze al sinds 1971. Dat blijkt uit documenten die onze redactie kon inkijken. Hoe heeft de

Lees meer »