Nieuwsfeed

D-Day nadert voor hr-dienstverlener SD Worx

15:37 Komt er een financiële partner aan boord bij SD Worx? De hr-dienstengroep hakt de knoop daarover vrijdag door, stellen meerdere bronnen. Van de investeringsgroepen Macquarie en CVC lijkt de laatstgeno…

Krantenkoppen in België

Correctionele rechtbank verklaart zich onbevoegd om te oordelen over vader die jarenlang kinderen mishandelde: “Dit is foltering, dit is voor assisen”

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft zich onbevoegd verklaard om te oordelen in een zaak waarbij een man uit Temse terechtstaat voor de fysieke en mentale mishandeling van zijn eigen kinderen. De man riskeerde oorspronkelijk drie jaar cel, maar na de getuigenissen oordeelt de rechter dat het om foltering gaat en daarvoor is de straf veel hoger. De rechtbank van

Lees meer »

Landbouwersgilde Sint-Laureins wil normen voor kleinschalige zuivering van huishoudelijk afvalwater op het platteland

De landbouwersgilde van Sint-Laureins wil dat er normen komen om huishoudelijk afvalwater te zuiveren via kleine installaties in landelijk gebied. Als landbouwers hun akkers bemesten, dan komt nitraat in het water terecht. Ze mogen een bepaalde nitraatnorm niet overschrijden. Maar ook in afvalwater van huishoudens zit nitraat. Dat wordt in Sint-Laureins gezuiverd in een kleine waterzuiveringsinstallatie. De hoeveelheid nitraat die

Lees meer »

Kan wrok na het verlaten van Jehova’s Getuigen zo diep zitten dat er moordpartij van komt? Ex-leden getuigen: “Ouders zetten gewoon hun kinderen buiten”

De dader van de schietpartij in Hamburg was een voormalig lid van de Getuigen van Jehova. Hoewel het precieze motief van de man nog onduidelijk is, rijst de vraag of er redenen zijn waarom ex-leden wrok zouden koesteren tegenover hun gewezen geloofsgenoten. We vroegen het aan twee uitgetreden Jehova’s Getuigen. “Als je uittreedt, ben je sociaal dood.”

Lees meer »