Nieuwsfeed

De Schotse onafhankelijkheidsdroom van Nicola Sturgeon is uiteengespat

Nicola Sturgeon stopt als premier van Schotland. Haar ontslag laat de Schotse nationalisten in grote verwarring achter. Hoe moet het verder met de onafhankelijkheid?

Krantenkoppen in België

Britse regering stelt omstreden migratieplan voor in parlement: “Wetten van gisteren schieten simpelweg hun doel voorbij”

In het Lagerhuis, het Britse parlement, heeft minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman een nieuwe wet voorgesteld die bedoeld is om migranten en vluchtelingen die het Kanaal oversteken tegen te houden. Het wetsontwerp is omstreden, en Braverman erkent dat de kans bestaat dat het juridisch wordt aangevochten. "Maar met het oog op de huidige wereldwijde migratiecrisis schieten de wetten van

Lees meer »

Personeel opgevorderd wegens brandstoftekorten in zuiden van Frankrijk

Bij het oliedepot van Fos-sur-Mer in het zuiden van Frankrijk is 90 procent van het personeel in staking als protest tegen de geplande pensioenhervorming. De overheid heeft daarom een aantal personeelsleden laten opvorderen, zo kondigt ze dinsdag aan. Door personeel verplicht aan het werk te zetten, wil men vermijden dat de brandstoftekorten in de regio verder zouden uitbreiden. Ook het

Lees meer »

Is versgeperst fruitsap even gezond als een stuk fruit?

Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor het zondags ontbijt. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van KU Leuven legt uit.

Lees meer »

Amper enkele dagen na het annuleren van z’n wereldtournee zingt Justin Bieber plots op Amerikaans festival

Justin Bieber (29) heeft zaterdagavond zijn opwachting gemaakt op het Rolling Loud Festival in Californië. De zanger dook op tijdens de set van rapper Don Toliver, zo is op beelden te zien. De twee brachten hun nieuwe nummer ‘Private Landing’. Het gastoptreden is verrassend, want enkele dagen geleden kondigde de popster nog aan dat hij z’n wereldtournee annuleert. Ook z’n

Lees meer »

Een powernap op het werk? Wat zijn de voor- en nadelen van een middagdutje? “Doe een hazenslaapje als je je moe voelt, anders hoeft het niet”

Onze slaapkwaliteit is enorm belangrijk voor onze prestaties op de werkvloer. Ter gelegenheid van ‘wereldslaapdag’ geeft de Belgische Vereniging voor Slaaponderzoek en Slaapgeneeskunde (BASS) werknemers én hun bazen advies: voel je je slaperig, doe een powernap. En werkgevers: voorzie hiervoor de nodige ruimte. Maar hoe ziet een ideale middagdut er volgens de wetenschap uit? En wat zijn de voor- en

Lees meer »

Vlaanderen onderzoekt kruispunt in Gent dan toch na zware aanrijding, binnenkort al kleine aanpassingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), zal binnenkort aan het kruispunt Keizerpoort in Gent een stopstreep voor het autoverkeer verleggen. Zo moeten zwakke weggebruikers beter zichtbaar zijn. Er is ook een onderzoek opgestart voor grotere aanpassingen, die komen er ten vroegste over enkele maanden. Gisteren blokkeerden 200 actievoerders het kruispunt met de oproep om extra maatregelen na een zware aanrijding

Lees meer »

Amper kwart van personen met handicap heeft werk

Overheden en bedrijven moeten meer inspanningen leveren om de drempels tot de arbeidsmarkt voor personen met een handicap te verlagen. Dat zegt de Nationale Hoge Raad Personen met een Handicap (NHRPH) in een positienota. “Slechts 23 procent van de personen met een handicap werkt”, luidt het.

Lees meer »

Iedereen wil Formule 1 zijn

19:48 Het nieuwe formule 1 seizoen begint zondag met de Grand Prix van Bahrein. De renaissance van de F1 is zo groot dat elke sport de aanpak van eigenaar Liberty Media wil kopiëren.

Lees meer »