Nieuwsfeed

Deal met Witte Huis: Tesla stelt voor het eerst deel van laadpalennetwerk in VS open voor andere merken

Tesla stelt voor het eerst een deel van zijn netwerk van laadpalen in de Verenigde Staten open voor elektrische auto’s van rivaliserende merken. Dat heeft het Witte Huis afgesproken met het bedrijf van topman Elon Musk. De stap moet helpen bij een snellere overgang naar elektrisch rijden in de VS. De regering van president Joe Biden heeft 7,5 miljard dollar (7 miljard euro) vrijgemaakt voor investeringen in laadinfrastructuur.

Krantenkoppen in België

Kijk uit voor padden op de baan

Na de koudeprik van vorige week worden voor de komende dagen zachtere temperaturen en veel neerslag verwacht. Voor kikkers, padden en salamanders zijn dit de ideale omstandigheden om te ontwaken uit hun winterslaap en op weg te gaan naar hun voortplantingspoelen. Die trektocht verloopt echter niet vlekkeloos. België kenmerkt zich door een hoge dichtheid van het wegennet. De gewone pad

Lees meer »

Jonathan M. (41) verwekte wereldwijd al 550 donorkinderen: “Walgelijk”

“Ik wil anderen helpen een gezin te stichten.” Een persoonlijke handgeschreven brief overtuigt de Australische Rachel om voor spermadonor ‘Ruud’ te kiezen. Maar in werkelijkheid gaat het om Jonathan M., een 41-jarige beruchte donor uit Den Haag die mogelijk al 550 (!) donorkinderen heeft verwekt. De moeders van de kinderen zijn woest en willen dat hij zo snel mogelijk gestopt

Lees meer »

De freinetschool, iets voor jouw kind? Leerkracht en mama vertellen: “Onze kinderen zijn zelfstandige kinderen”

“De grootste misvatting is dat kinderen hier maar hun goesting doen of de hele dag spelletjes spelen.” Leerkracht Florian toont ons hoe een freinetschool echt werkt. Kinderen starten er de dag in ‘de kring’, oefenen er hun softskills en leren er, vrij van heel wat typische schoolregeltjes, zelf hun talenten te ontwikkelen. Mama Kirsten vertelt ook. “Die tientallen toetsen hoeven

Lees meer »

HLN-chef Piet Huysentruyt kookt morgen voor koning in Zuid-Afrika: “Filip krijgt 1 friet, maar wel een perfecte”

Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het

Lees meer »

Oud-advocaat van Geneviève Lhermitte (56), de vrouw die haar 5 kinderen doodde: “De hemel zal haar ontvangen”

Xavier Magnée, de ervaren Brusselse strafpleiter die Geneviève Lhermitte (56) verdedigde voor het hof van assisen, reageert geschokt op de dood van zijn voormalige cliënte. “Ik denk dat het een opluchting was voor haar”, zegt hij geëmotioneerd aan de telefoon. “Ze heeft veel geleden.” We spraken met de tachtiger over de vrouw, de straf die ze kreeg en haar euthanasie.

Lees meer »

Niet bij zijn familie, in Groot-Brittannië of zelfs in Hollywood: Harry en Meghan lijken nergens meer welkom

“Harry dreigt steeds meer verbannen te worden uit zijn eigen familie”, zegt lady Victoria Hervey (46), Britse socialite en vriendin van koning Charles (74). “En dat is puur door zijn eigen sabotage.” In Groot-Brittannië heeft hij inmiddels geen huis meer, want Frogmore Cottage moest hij afgeven aan zijn oom, prins Andrew. En ook in Hollywood krijgen prins Harry (38) en

Lees meer »

Tegen deze drugscrimineel is de aanslag in Borgerhout gericht: “Hij liet eerder zelf al een pastarestaurant onder vuur nemen”

Bilal B., wiens woning in Borgerhout woensdagnacht door vermoedelijk het drugsmilieu werd geviseerd, is in februari zelf nog veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor een aanslag op The Pasta House in Deurne in augustus 2020. Het restaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. Tien beklaagden kregen celstraffen. “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”,

Lees meer »