Nieuwsfeed

Desinformatie tegen betaling: undercoverjournalisten ontmaskeren Israëlisch spookbedrijf “Team Jorge”

Jarenlang heeft het Israëlische spookbedrijf "Team Jorge" een netwerk met nepaccounts gebruikt om over de hele wereld desinformatie te verspreiden. Daarmee probeert het bedrijf om tegen betaling de publieke opinie te manipuleren. Forbidden Stories, een consortium van journalisten waar ook Knack en Le Soir deel van uitmaken, bracht dat aan het licht. "We beseffen vaak niet goed hoe informatie op sociale media achter de schermen kan worden gemanipuleerd", legt Knack-journalist Kristof Clerix uit.

Krantenkoppen in België

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van onderzoek naar corruptie in Europees Parlement gehaald na beschuldiging partijdigheid

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van het onderzoek naar corruptie in het Europees Parlement gehaald. Dat meldt de advocaat van het Belgische Europarlementslid Marc Tarabella. Die had een wrakingsverzoek ingediend tegen onderzoeksrechter Claise. Die had geweigerd zich uit het onderzoek terug te trekken, waarna het hof van beroep moest oordelen over het wrakingsverzoek. Dat hof heeft nu geoordeeld dat het

Lees meer »

Uren, dagen tot zelfs weken zonder internet of tv: aantal klachten over Telenet toegenomen, bedrijf belooft beterschap

De voorbije weken is het aantal klachten over de klantendienst van Telenet op sociale media gevoelig toegenomen. Meerdere mensen zeggen daardoor al meerdere weken zonder tv of internet gezeten te hebben. Volgens het bedrijf heeft dat onder meer te maken met nieuwe IT-systemen die uitgerold worden en vacatures die moeilijk ingevuld geraken, maar het belooft de problemen van klanten op

Lees meer »

Gletsjers in Oostenrijk smelten aan recordtempo

In de Oostenrijkse Alpen zijn de gletsjers vorig jaar aan het snelste tempo gesmolten sinds het begin van de metingen. Ze verloren in 2022 gemiddeld zo’n 29 meter aan lengte, de hoogste waarde sinds het einde van de 19de eeuw. Dat heeft de Oostenrijkse Alpenvereniging (ÖAV) vrijdag laten weten. In 2021 krompen de ijsmassa’s ‘maar’ met 11 meter.

Lees meer »

Ontbijten met N-VA-voorzitter Bart De Wever: “Alles ligt op tafel voor akkoord over stikstof, volgende week zal het niet beter worden”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is N-VA-voorzitter Bart De Wever

Lees meer »

Vlaamse werkgelegenheidsgraad nadert 80 procent

In het laatste kwartaal van 2022 was in Vlaanderen 77,2 procent van de 20- tot 64-jarigen aan het werk. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch bureau voor statistiek Statbel. Vlaanderen nadert zo het streefcijfer van een werkzaamheidsgraad van 80 procent in 2030.

Lees meer »

Vlamingen trekken massaal naar de zon met paasvakantie

Verschillende Belgische reis-, verblijfs- en luchtvaartmaatschappijen gaan een drukke paasvakantie tegemoet, zelfs zonder Franstalige klanten. “De Vlaming laat duidelijk de zorgen van de voorbije jaren achter zich, zowel in verband met corona als met de energiecrisis”, klinkt het bij reisoperator TUI.

Lees meer »

Geen vaste benoemingen meer binnen Vlaamse overheid vanaf 2024

Vanaf 2024 wil de Vlaamse regering personeel bij de overheid niet langer vast benoemen. Nieuwe personeelsleden kunnen vanaf 2024 enkel contractueel in dienst worden genomen. Er wordt hen wel betere voorwaarden beloofd als het gaat over ziekteverlof, pensioen of een thuiswerkvergoeding. Enkel mensen met een gezagsfunctie maken nog kans op een vaste benoeming.

Lees meer »

Nieuw sociaal akkoord verlengt afspraken over landingsbanen, brugpensioen en overuren

Het waren al bij al moeizame onderhandelingen, maar de kopstukken van vakbonden en werkgevers zijn er finaal in geslaagd om een nieuw ontwerp van sociaal akkoord te sluiten voor de privé-sector. Een mini-akkoord eigenlijk, want de sociale partners willen vooral een reeks bestaande afspraken verlengen over soepeler landingsbanen, brugpensioen en overuren. En ze herbevestigen een stappenplan om de minimumlonen te

Lees meer »

Vlaamse regering weigert meerdere aanvragen voor anderstalige opleidingen aan universiteiten

De Vlaamse regering heeft vorige week meerdere aanvragen van universiteiten om een anderstalige opleiding in te richten geweigerd, onder meer omdat de masteropleiding burgerlijk ingenieur anders nergens in Vlaanderen nog in het Nederlands zou worden aangeboden. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Ik ben niet het soort flamingant dat met een Frans brood onder zijn arm zal sterven

Lees meer »

Russische presentator merkt niet dat hij scherm aan het delen is: kijkers zien hoe hij screenshot maakt van vrouw met diep decolleté

Een presentator van een Russische staatszender heeft zichzelf te kijk gezet op live televisie. Sergei Karnaukhov merkte niet dat hij het scherm van zijn iPad aan het delen was met zijn kijkers tijdens een toespraak van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Daarop zag iedereen hoe hij een screenshot maakte van een jonge vrouw met een diep decolleté die in het

Lees meer »