Nieuwsfeed

dEUS en de kracht van waardig ouder worden

16:18 Met ‘How To Replace It’ brengt dEUS vrijdag zijn eerste studioalbum in tien jaar uit. De groep rond Tom Barman puurt zijn eigenzinnige sound uit. Het is de manier om een jong publiek te verleiden.

Krantenkoppen in België

MEDIAWATCHERS. “De tips in The Masked Singer zijn te ver gezocht en eigenlijk niet meer leuk”

De zoektocht naar de ware identiteit van de figuren in ‘The Masked Singer’ gaat elke vrijdagavond bikkelhard verder. Maar of de tips in de afleveringen een grote hulp zijn, valt meer en meer te betwijfelen. “De tips zijn echt te ver gezocht, het moet een realistische zoektocht blijven”, vindt showbizzjournaliste Desna Lespinoy in de podcast ‘De Mediawatchers’. Televisiejournalist Mark Coenegracht

Lees meer »

Spotify lanceert persoonlijke virtuele dj

Spotify heeft een AI-dj in zijn app verwerkt. De computergestuurde dj met “verbluffend realistische” stem stelt op basis van muzieksmaak en luistergeschiedenis een persoonlijke setlist op. De eerste versie van de gloednieuwe functie is vanaf gisteren beschikbaar in het Engels voor Spotify Premium-gebruikers in de VS en Canada.

Lees meer »

Man krijgt 3 maanden voorwaardelijk voor stiekem afdoen van condoom

De 28-jarige Khaldoun F. uit het Nederlandse Rotterdam is dinsdag veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het stiekem verwijderen van een condoom tijdens de seks. De rechtbank in Dordrecht beoordeelt dit als dwang. De man werd vrijgesproken van verkrachting. Nooit eerder is in Nederland een man voor ‘condoombedrog’ veroordeeld. Een tweede verdachte in een vergelijkbare zaak heeft de rechtbank vrijgesproken.

Lees meer »

‘Pirates of the Caribbean’-producer Jerry Bruckheimer prijst Johnny Depp: “Ik zie hem graag terugkeren als Jack Sparrow”

‘Pirates of the Caribbean’-producer Jerry Bruckheimer (79) heeft het in een interview nogmaals opgenomen voor Johnny Depp (59). De Hollywood-ster werd ontslagen uit de franchise rond Jack Sparrow, naar verluidt omwille van de rechtszaak rond huiselijk geweld die z’n ex Amber Heard (36) tegen hem aanspande. “Of hij terug kan keren in de filmreeks? Dat moet je aan Disney vragen”,

Lees meer »

Vlaamse regering bereikt dan toch stikstofakkoord: “Het lijkt altijd onmogelijk, tot het gebeurd is”

De Vlaamse regering heeft dan toch een stikstofakkoord bereikt. Minister-president Jan Jambon heeft het akkoord vrijdag, geflankeerd door zijn voltallige regering, voorgesteld op het Martelaarsplein. Het bereikte akkoord herneemt grotendeels de inhoud van het ultieme voorstel van vorige zondag, maar voor twee knelpunten die voor CD&V belangrijk waren, komt er een extra onderzoek. Is dat onderzoek positief, dan verdwijnt in

Lees meer »

“Steken niet weg dat we verrukt zouden zijn mocht Remco volgend jaar Tour rijden”: Evenepoel wordt met atypisch slotweekend nu al het hof gemaakt

Een onvervalste bergrit op zaterdag, een klimtijdrit op zondag – slotdag van de Tour de France 2024. Om het nog mooier te maken, vindt de grote finale plaats op 21 juli, België’s nationale feestdag. Dit jaar moet de Tour het nog zonder Remco Evenepoel stellen. Voor volgend jaar wordt de regerende wereldkampioen nu al het hof gemaakt.

Lees meer »

Nigeriaanse bende doet zich voor als Amerikaanse militair en licht oudere vrouwen op voor bijna 2 miljoen euro: “Ik was te beschaamd om het te vertellen”

Twaalf bendeleden, acht oudere dames, twee miljoen verloren euro’s en één denkbeeldige Amerikaanse militair. Dat zijn de ingrediënten van een hallucinante ‘vriendschapsfraudezaak’ die donderdag werd gepleit in de Gentse rechtbank. Opmerkelijk: twee van de slachtoffers, die samen bijna een half miljoen euro overmaakten aan de bende, worden er zelf van verdacht deel uit te maken van de bende. “Ik ben

Lees meer »