Nieuwsfeed

Deze Russen liepen mee in de massale aanvalsgolven: ‘Wij zijn niemand en we hebben geen rechten’

.

Krantenkoppen in België

“Elk van de resterende ‘captains’ kreeg gesprek, maar krijgt ook ieder zijn selectie?”: onze chef voetbal is benieuwd naar wat ‘Tour de Tedesco’ heeft opgeleverd

Acht werd zes. Door het afzwaaien van Eden en Alderweireld. Domenico Tedesco bezocht afgelopen maand de resterende ‘captains’ van de Rode Duivels. “Van Manchester over Madrid tot Istanbul: elk kreeg zijn gesprek, maar krijgt ieder van hen ook een oproepingsbrief?”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Het antwoord weten we deze middag om 12 uur.

Lees meer »

Franse justitie staakt onderzoek in misbruikzaak tegen kardinaal wegens verjaring

Het Openbaar Ministerie in Frankrijk heeft het onderzoek naar seksueel misbruik door de vooraanstaande kardinaal Jean-Pierre Ricard (78) gestaakt. De voormalige aartsbisschop van Bordeaux bekende in november publiekelijk dat hij zich 35 jaar geleden tegenover een jong meisje “afkeurenswaardig heeft gedragen”. Justitie liet zaterdag weten dat er geen vervolg wordt ingesteld omdat de zaak is verjaard.

Lees meer »

De rechtszaak van Dries Van Langenhove komt eindelijk in zicht: hiervoor zal hij zich allemaal mogen verantwoorden

Vijf jaar na de beruchte Pano-reportage zal Dries Van Langenhove zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor negationisme. “Maar ik ben er volledig van overtuigd dat ik zal worden vrijgesproken”, klinkt het vastberaden. De zitting rond Schild & Vrienden komt zo eindelijk in zicht. Maar waarvoor moet Van Langenhove zich nu allemaal verantwoorden? En welke straffen riskeert hij nu

Lees meer »

Welke vanillepudding smaakt het best? Patissier proeft er 10 en deelt één 8/10 uit: “Hier heb ik echt een artisanaal gevoel”

Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes”, verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft

Lees meer »

Iraanse journalist gevangengenomen na berichtgeving over vergiftigde schoolmeisjes

Volgens Iraanse media is een journalist opgepakt na zijn berichtgeving over de vergiftigingen van schoolmeisjes. Ali Purtabatabai werkte in Qom, waar sinds november vergiftigingsgevallen gemeld worden. Dat schrijft de krant Entekhab op gezag van zijn zus. De arrestatie draagt niet bij tot de “demystificatie van de geruchten en de berichten”, zegt de hervormingsgezinde politicus en journalist Abbas Abdi op Twitter.

Lees meer »

Bola Tinubu officieel uitgeroepen tot president van Nigeria, oppositie spreekt van “fraude”

In Nigeria heeft Bola Tinubu, de presidentskandidaat van de regeringspartij All Progressives Congress, de presidentsverkiezingen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten die de nationale kiescommissie vanmorgen heeft bekendgemaakt. "Maar volgens de oppositie waren deze verkiezingen een schijnvertoning en moeten ze opnieuw worden georganiseerd", dat zegt correspondent Elles van Gelder in "De ochtend" op Radio 1.

Lees meer »

Dit zegt de wet over zelfverdediging: “Als je vanop een terrasje ziet hoe iemand je wagen probeert te stelen, mag je geen geweld tegen die persoon gebruiken”

Een Limburgse winkeluitbater die een inbreker heeft doodgestoken, zegt dat hij handelde uit wettige zelfverdediging. Maar wat betekent dat precies? Wanneer mag u met een pan op het hoofd van een inbreker slaan en wanneer niet? En wat als die dief probeert te vluchten? Joachim Meese, professor strafrecht (Universiteit Antwerpen) en advocaat strafrecht, legt het haarfijn uit.

Lees meer »