Nieuwsfeed

Dineren aan een eeuwenoude tafel en slapen in een pauselijke alkoof: dit logeeradresje in hartje Firenze is buitengewoon uniek

We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een appartement in Firenze.

Krantenkoppen in België

“Niet alleen de dikte van je kussen, ook het materiaal ervan kan je nachtrust verstoren”: zo kies je het perfecte hoofdkussen

Eén op drie Belgen kampt met slaapproblemen. Vaak denkt men dan aan een andere matras voor een betere nachtrust, maar ook de keuze van jouw hoofdkussen heeft invloed op je slaapkwaliteit. Neuroloog en slaapexpert Inge Declercq (UZA) legt uit wat de gevolgen zijn van een verkeerd hoofdkussen en hoe je het perfecte kussen kunt vinden. “Je lichaam verandert, en dus

Lees meer »

Honderden nieuwe gevallen van vergiftiging in Iraanse meisjesscholen: “Woede over overheid die geen veiligheid biedt aan scholieren”

In Iran zijn honderden nieuwe gevallen van vergiftiging gemeld in verschillende meisjesscholen, vooral in het noorden van het land. Zowat 100 meisjes liggen voor verzorging in het ziekenhuis. De incidenten, maar ook de lakse manier waarop de overheid ermee omgaat, veroorzaken grote woede in Iran. "De autoriteiten steken heel veel tijd en energie in het oppakken van mensen die geprotesteerd

Lees meer »

Chinese president Xi Jinping binnenkort naar Rusland: “Verheugd op positieve rol van China in het conflict met Oekraïne”

De Chinese president Xi Jingping zal “ergens in de komende maanden” een bezoek brengen aan Moskou, voor overleg met de Russische president Vladimir Poetin. Dat meldt de Wall Street Journal. De ontmoeting tussen beide leiders zou deel uitmaken van een poging om vredesbesprekingen over Oekraïne op gang te trekken. De voorbereidingen voor de top zouden zich echter nog in een

Lees meer »

Zelensky: “Geen compromis met Poetin mogelijk”

Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is een compromis met Kremlinleider Vladimir Poetin onmogelijk, omdat er simpelweg geen vertrouwen is. Dat zei Zelensky donderdag in een interview met de BBC naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne.

Lees meer »