Nieuwsfeed

Dit is de minimale binnentemperatuur om vochtproblemen in je woning te vermijden tijdens de wintermaanden

We beleven een winterperiode, waarin velen onder ons stroom, gas en stookolie sparen door de verwarming vaker dan anders uit te zetten. Dit om geen honderden tot wel duizenden extra euro’s aan energie te moeten ophoesten. Op zich niet onlogisch, maar wel minder onschuldig als het lijkt. Koude muren werken namelijk vochtproblemen in de hand. Bouwsite Livios vroeg om tekst en uitleg aan Els Staessens van ROBUUST architectuur & onderzoek.

Krantenkoppen in België

Van taart-o-maten tot cafeïneshots en cocktails op hoog niveau: 25 culinaire adressen van vrouwelijke foodondernemers

Vrouwen in de foodsector: er wordt weleens gezegd dat ze moeilijk te vinden zijn. Het aantal Belgische vrouwelijke sterrenchefs met een Michelinster zijn daar maar één voorbeeld van. HLN deed de check en botste gelukkig wél op een lange lijst van vrouwelijke onderneemsters in de horeca met een straf verhaal. Van Antwerpen tot Oost-Vlaanderen: we lijsten per provincie 5 topadressen

Lees meer »

Gents bedrijf maakt software voor Amerikaanse Stanford universiteit

Het Gentse Robovision levert softwareprogramma’s met artificiële intelligentie (AI) waarmee wetenschappers van de bekende Stanford University in Amerika beter kanker kunnen opsporen en bestrijden. Het bedrijf kwam met de Stanford University in contact via een Oost-Vlaamse professor die er onderzoek doet naar kanker en hart- en vaatziekten.

Lees meer »

Houden Waze en Google Maps ons wel écht uit file? “Een snelweg verlaten en meteen weer oprijden voor 30 seconden winst is niet bepaald veilig”

Een klein verkeersinfarct, vanmorgen in het centrum van Antwerpen: na een ongeval zocht het verkeer zich een weg doorheen de binnenstad. Geleid door navigatieapps ging het massaal dezelfde weg uit, waarna ook de parallelwegen en vervolgens de kleine straatjes dichtslibden. Houden systemen als Waze, Google Maps en de andere TomToms en Garmins van de weg ons eigenlijk uit de files,

Lees meer »

Zuhal Demir: “CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA,  die volgens hem “de ziel van Vlaanderen” op het spel zet. “CD&V heeft zelf de ziel van Vlaanderen verkocht door in 2019 in

Lees meer »

Chili stelt eerste geval van vogelgriep bij inwoner vast

In Chili is het eerste geval van vogelgriep bij een mens (in dat land, red.) vastgesteld. Dat heeft het Chileense ministerie van Gezondheid woensdag lokale tijd gemeld. Het H5N1-virus werd vastgesteld bij een 53-jarige man uit het noorden van het land. De patiënt is volgens de autoriteiten ondanks zijn toestand stabiel.

Lees meer »

Vakbonden willen volledige retailsector lamleggen met staking

Als het van de vakbonden afhangt, stoppen de acties niet bij Delhaize. Twee vakbonden, ACLVB en ACV Puls, hebben ondertussen een algemene stakingsaanzegging ingediend voor heel de retailsector. Ze willen hiermee een signaal geven aan het begin van het sectoraal overleg. ‘De situatie bij Delhaize dwingt ons om verder te kijken.’

Lees meer »