Nieuwsfeed

Drugskoerier botst op Antwerpse Ring na lange achtervolging

De federale wegpolitie heeft vanmorgen samen met de lokale politie een Franse drugskoerier klemgereden op de Antwerpse Ring. De chauffeur had onderweg verschillende pakketten drugs uit de wagen gegooid.

Krantenkoppen in België

Iran bereid verdrag voor overbrenging van gevangenen uit te voeren

Nadat het Belgische Grondwettelijk Hof het beroep tegen de Irandeal heeft verworpen, zegt Iran maandag bereid te zijn het verdrag voor de overbrenging van (Belgische) gevangenen uit te voeren. Dat heeft het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag gemeld. Zo zou de Belg Olivier Vandecasteele, de hulpverlener die intussen al meer dan een jaar vastzit in een Iraanse cel, kunnen

Lees meer »

Recordwinst voor Lego

Lego Group, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, heeft vorig jaar opnieuw een recordwinst geboekt. De nettowinst kwam uit op 13,8 miljard kronen (zowat 1,85 miljard euro), bijna 4 procent meer dan in 2021, zo heeft het Deense bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Wimbledon zwicht: Medvedev en co opnieuw welkom onder neutrale vlag

Russische en Wit-Russische spelers mogen dit jaar opnieuw meedoen aan Wimbledon. De atleten uit de twee landen moeten daarvoor wel een verklaring van neutraliteit ondertekenen en mogen geen steun betuigen aan de Russische invasie in Oekraïne. Spelers die financiering ontvangen van de Russische of Wit-Russische staat blijven wel uitgesloten.

Lees meer »

“Elk van de resterende ‘captains’ kreeg gesprek, maar krijgt ook ieder zijn selectie?”: onze chef voetbal is benieuwd naar wat ‘Tour de Tedesco’ heeft opgeleverd

Acht werd zes. Door het afzwaaien van Eden en Alderweireld. Domenico Tedesco bezocht afgelopen maand de resterende ‘captains’ van de Rode Duivels. “Van Manchester over Madrid tot Istanbul: elk kreeg zijn gesprek, maar krijgt ieder van hen ook een oproepingsbrief?”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Het antwoord weten we deze middag om 12 uur.

Lees meer »

KIJK. Vader neemt het op tegen bende apen die zoontjes willen aanvallen

Een Australisch gezin zeilt al negen jaar de wereld rond. Tijdens hun passage in Thailand bezoeken ze de Ko Phi Phi-eilanden. Eén van die eilanden staat bekend als ‘Monkey Island’, door de gigantische apenpopulatie op het eiland. Duizenden java-apen, een makakensoort, mogen het eiland hun thuis noemen. Maar aardig zijn de primaten niet. Tijdens een strandbezoek komen enkele makaken rondsnuffelen

Lees meer »

Grootste verhoging van lonen in dertig jaar in Japan

De jaarlijkse loononderhandelingen in Japan (‘shunto’) tussen vakbonden en werkgevers hebben geleid tot een verhoging van de lonen met gemiddeld 3,8 procent. Dat is het hoogste niveau in dertig jaar, zo blijkt uit voorlopige resultaten die door vakbondsorganisatie Rengo bekendgemaakt zijn.

Lees meer »