Nieuwsfeed

Drukte op Brussels Airport verspreid dankzij langer krokusverlof in Franstalig onderwijs

Tijdens de krokusvakantie, van vrijdag 17 februari tot en met zondag 26 februari, verwacht Brussels Airport dit jaar 528.000 passagiers. Dat is 81 procent van het aantal passagiers in dezelfde periode in 2019, het jaar voordat de coronacrisis uitbrak. Daar komen de week erop,  tijdens de tweede week van de krokusvakantie in het Franstalig onderwijs, nog eens 391.000 passagiers bij.

Krantenkoppen in België

Vlaamse werkgelegenheidsgraad nadert de 80 procent

In het laatste kwartaal van 2022 was in Vlaanderen 77,2 procent van de 20- tot 64-jarigen aan het werk. Dat blijkt uit cijfers van het Belgisch bureau voor statistiek Statbel. Vlaanderen nadert zo het streefcijfer van een werkzaamheidsgraad van 80 procent in 2030.

Lees meer »

Benzine vanaf morgen opnieuw duurder

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan maximaal 1,801 euro per liter. Het gaat om een toename met 3,1 cent per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie.

Lees meer »

Ngo’s starten “eerste klimaatproces ter wereld tegen bank”

Drie ngo’s starten naar eigen zeggen “het eerste klimaatproces ter wereld tegen een bank”, met name tegen het Franse BNP Paribas, waarvan de Belgische staat een belangrijke aandeelhouder is. Aanleiding is het feit dat de bank nog steeds financiële steun geeft aan nieuwe gas- en olieprojecten. “Gezien haar aanzienlijke bijdrage aan de klimaatcrisis, zal de bank zich voor de rechter

Lees meer »

Ex-medewerkster van Antwerps parket die adressen van havenarbeiders doorspeelde aan drugsmilieu krijgt celstraf: “Ik heb hen in gevaar gebracht”

Duygu Ç. (28), een voormalig justitiemedewerkster die gevoelige informatie doorspeelde aan het drugsmilieu, is veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Zij zocht namen en adressen van havenarbeiders op in het rijksregister en speelde ze door aan haar neef, waarna de info in het drugsmilieu belandde. De neef Cenk T. kreeg 30 maanden cel, ook voor de

Lees meer »

Staatshoofden, diplomaten en James Bond achterna: onze autokenner test de Mercedes-Benz S 680 GUARD 4MATIC: “In deze auto overleef je een bomaanslag”

Toppolitici, koningen, diplomaten en superrijken hebben een chauffeur. Maar in woelige contreien hebben sommigen ook een auto nodig die de inslag van een schouderraket weglacht, met ruiten bestand tegen een machinegeweer en wielen die desnoods op vier platte banden nog een vluchtweg vinden. Onze autokenner Joost Bolle reed ermee. Of liever: hij leerde ermee rijden, onder het waakzame oog van

Lees meer »

Bijna helft van Belgische darmkankers laattijdig ontdekt en dat heeft enorme gevolgen voor de overlevingskansen

Uit nieuwe cijfers van het Belgisch Kanker Register blijkt dat 45 procent van de Belgische darmkankers laattijdig ontdekt wordt, met grote gevolgen voor de overlevingskansen. De overheid stelt nochtans een gratis test ter beschikking voor iedereen tussen de 50 en 74 jaar, maar slechts 52,5 procent van de aangeschreven Vlamingen gaat in op die uitnodiging. Intussen blijkt de ziekte ook in

Lees meer »

Brusselse onderzoeksrechter wordt niet van onderzoek gehaald naar mogelijke corruptie Europees Parlement

Onderzoeksrechter Michel Claise wordt niet van het onderzoek gehaald naar corruptie in het Europees Parlement. De advocaat van Marc Tarabella, het Belgische Europarlementslid dat verdacht wordt, had een wrakingsverzoek ingediend tegen Claise om hem van de zaak te halen, maar Claise weigerde zich terug te trekken. Het hof van beroep heeft nu geoordeeld dat het wrakingsverzoek ongegrond was.

Lees meer »

“Ik kan niks meer slapen en eten”: Oekraïense soldaat openhartig over trauma’s na bloederige strijd in Bachmoet

Oekraïense soldaten die de stad Bachmoet verdedigen in de bloederige strijd tegen Rusland hebben tegenover ‘Kyiv Independent’ onthuld dat ze de dood in de ogen hebben gekeken en kampen met trauma’s. “Toen we hoorden dat we in Bachmoet moesten vechten, wisten we allemaal dat we waarschijnlijk zouden sterven”, aldus soldaat Volodymyr tegen de krant. “Velen van ons zijn overleden, anderen

Lees meer »