Nieuwsfeed

Eigenaars van pelletkachels klagen voorwaarden premie aan: “Geen recht op omdat ik 500 kg pellets niet in één keer kan betalen”

De criteria om recht te hebben op een pelletcheque, zijn voor veel mensen te streng. Dat blijkt uit vragen die "De inspecteur" op Radio2 krijgt. Sinds februari kunnen consumenten die een pelletkachel als hoofdverwarming gebruiken zo’n cheque van 250 euro aanvragen. Lisa Demeulemeester uit Kortrijk probeerde dat en doet haar verhaal.

Krantenkoppen in België

Zeno en Glenn smeden pact in ‘Bestemming X’: “Er zijn nog veel kandidaten, dus willen we onze kansen vergroten”

De negen overgebleven kandidaten van ‘Bestemming X’ zetten hun mysterieuze roadtrip doorheen Europa verder. Maar er zijn nu al deelnemers die het spel tactisch willen spelen. “Ik moest op een bepaald moment kiezen met wie ik dit spel zou proberen te winnen. Glenn is superopmerkzaam en zijn zintuigen staan echt op scherp”, klinkt het bij Zeno. “Aangezien er nog zoveel

Lees meer »

Raffinaderijen geblokkeerd door protesten tegen pensioenhervorming in Frankrijk, maar geen tekorten

Brandstoftransporten worden bij de raffinaderijen in Frankrijk vandaag nog steeds geblokkeerd door protesten tegen de pensioenhervorming in het land. Er zijn evenwel geen tekorten in de tankstations, zo meldt de sector. “De boodschap is dat er geen bevoorradingsproblemen zijn en dat de situatie aan het verbeteren is” ondanks de protestacties, aldus Olivier Gantois, voorzitter van sectororganisatie Ufip Energies et Mobilités.

Lees meer »

LIVE EK INDOOR. Zinderende 800 meter in de maak: zowel Thiam, nog steeds aan de leiding, als Sulek mogen nog dromen van wereldrecord

Nafi Thiam en Noor Vidts werken vandaag op het EK indooratletiek in Istanboel hun hele vijfkamp af en hopen Team Belgium de eerste medailles te schenken. Thiam staat na de voorlaatste discipline – het verspringen – stevig aan de leiding én heeft nog zicht op het wereldrecord. Daarvoor moet ze vanavond op de afsluitende 800m wel een persoonlijk record vestigen.

Lees meer »

Varkensasiel Forrest & Friends trekt aan de alarmbel en kondigt opnamestop aan: “Tegen dit tempo moeten er nog dubbel zoveel asielen bijkomen.”

“Het water staat ons aan de lippen.” Dat zegt varkensasiel en landbouwdieropvang Forrest & Friends vzw. Niet alleen bij hen, maar ook bij andere dierenasielen is de instroom stilaan onhoudbaar door impulsaankopen tijdens de pandemie en de financiële malaise. “Met pijn in het hart moeten we dan ook een tijdelijke opnamestop aankondigen.”

Lees meer »

Musk: verliesgevend Twitter speelt na maart weer quitte

Elon Musk verwacht dat het door hem gekochte socialmediaplatform Twitter tussen april en juni weer evenveel geld verdient als dat het uitgeeft. Nu geeft het door hem geleide bedrijf nog honderden miljoenen dollars meer uit dan er binnenkomen, onder andere doordat adverteerders Twitter links laten liggen na de overname vorig jaar.

Lees meer »

LIVE. Zaak Sanda Dia: “’Een zot, bruut jaar? Die debiele speech heb ik zelfs nooit uitgesproken”: nog 11 Reuzegommers krijgen de kans om zich te verdedigen

Zeven Reuzegommers, waaronder praeses ‘Zaadje’ en schachtentemmer ‘Janker’, zijn de afgelopen twee dagen al aan het woord geweest voor hun verdediging in de zaak Sanda Dia. Nog 11 te gaan. Als de voorzitster zich aan de planning wil houden, zullen het nog lange dagen worden in het Antwerps hof van beroep. Gisteren bleek al een interessante dag toen de moeder

Lees meer »

Hoeveel is de woning van Annemie (43) waard en wat bepaalt die prijs? “Als ik uitga van een vroegere schatting, kan de prijs nog wel omhoog”

Vier slaapkamers, twee badkamers, een studio, een fitness, extra bouwgrond… Wat heeft Annemie haar woning eigenlijk niet? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen in het gerenoveerde huis met Arno Vandevelde van Immo Tijl, die onder de indruk was van de vele mogelijkheden. “Start een verkoop niet boven dit bedrag, want dan overschrijd je een grens die veel mensen

Lees meer »