Nieuwsfeed

Eindelijk een anticonceptiepil voor mannen? Proeven bij muizen tonen veelbelovende spermavertraging

Na jaren onderzoek lijkt een anticonceptiepil voor mannen eindelijk een reële mogelijkheid. Amerikaanse wetenschappers, hebben een manier gevonden om sperma tijdelijk te doen stoppen met zwemmen. Testen op muizen tonen aan dat sperma ongeveer drie uur lang verdoofd wordt, zo vertelt de BBC.

Krantenkoppen in België

Europol waarschuwt voor misbruik van ChatGPT

De Europese politiediensten van Europol hebben maandag een waarschuwing gelanceerd voor mogelijk misbruik van chatrobots zoals ChatGPT. Criminelen zouden die kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld phishing, andere vormen van cybercriminaliteit of voor propaganda en desinformatie, klinkt het.

Lees meer »

“Dit gaat puur over wie 100% de controle heeft”: wat zijn de gevolgen voor klanten en aandeelhouders als Telenet van de beurs wordt gehaald?

Het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Liberty Global lanceerde vandaag een bod op Telenet. De onderneming wil Telenet zo volledig van de beurs halen. Per aandeel biedt het bedrijf 22 euro. Maar wat betekent dat precies voor jouw telecomfactuur? En wat moet je doen als je zelf een aandeel hebt van Telenet? Wij vroegen raad aan onze geldexpert Pascal Paepen. “Besef dat er

Lees meer »

Remake van ‘Clan’ maakt kans op vijf BAFTA‘s, ook ‘The Crown’ is één van de grote favorieten

De nominaties voor de BAFTA’s, de belangrijkste Britse televisieprijzen voor series en acteurs, zijn binnen. ‘Bad Sisters’, de internationale remake van de VTM-reeks ‘Clan’, is alvast genomineerd in verschillende categorieën. En ook de veelbesproken Netflixserie ‘The Crown’ maakt kans op meerdere prijzen. Beide reeksen wisten in totaal vijf nominaties in de wacht te slepen.

Lees meer »

BINNENKIJKEN. Het duurste appartement dat te koop staat aan onze kust : “Voor 8,1 miljoen euro heb je een uniek zicht”

Vlak naast het casino van Knokke ligt het duurste appartement dat momenteel te koop staat aan de Belgische kust: een exclusieve duplex met zicht op de zee, de dijk en de Knokse witte villa’s. Vraagprijs? 8,1 miljoen euro. Vastgoedexperte Hadisa Suleyman krijgt een rondleiding, maar stelt zich toch enkele vragen bij die prijs. “Het zicht en het appartement zijn top,

Lees meer »

Werknemersstatuut voor ruim 600 onthaalouders definitief verankerd

Onthaalouders zullen voor hun inkomen niet meer afhankelijk zijn van het aantal kinderen dat ze opvangen, maar ze krijgen de zekerheid van een vast maandelijks loon. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits maandag, die spreekt van “een belangrijke stap” door het werknemersstatuut voor onthaalouders definitief te realiseren.

Lees meer »

Neuzekesoorlog achtervolgt Carl (60) tot op vandaag: “Persoonlijke verrijking? Ik heb op geen enkele rekening geld staan”

De Gentse neuzekesoorlog heeft Carl Demeestere (60) jaren geleden al verloren, maar tot op vandaag blijft de veelbesproken strijd de cuberdonverkoper achtervolgen. Donderdag vroeg het Openbaar Ministerie hem een beroepsverbod van tien jaar op te leggen. Demeestere zou hebben gefoefeld toen zijn zaak failliet ging, iets wat hij zelf met klem ontkent. “Maar waar is dat geld? De schuldeisers wachten

Lees meer »