Nieuwsfeed

Elektronica-aankoop van Ronald Janssen beroert: hoe kunnen gedetineerden online shoppen en is dat wel veilig?

Een weerstation en nachtlampje voor Ronald Janssen (52), geleverd in de gevangenis van Oudenaarde. De moordenaar uit Loksbergen kocht ze via de penitentiaire winkel en de keuze is er groot. Maar hoe kunnen gedetineerden online shoppen en is dat wel veilig?

Krantenkoppen in België

Nationaal Volkscongres gestart in Peking: China mikt op voorzichtig economisch herstel en verhoogt opnieuw defensiebudget 

China gaat zijn militaire uitgaven dit jaar met 7,2 procent verhogen. De stijging is hoger dan de economische groei die dit jaar wordt verwacht. Die wordt geraamd op 5 procent. De cijfers zijn bekendgemaakt bij de opening van het Nationaal Volkscongres, de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese parlement in Peking. Zo’n 3.000 leden van de Chinese Communistische Partij (CCP) zullen

Lees meer »

Melkveehouder wordt directeur bij Rabobank

De Nederlandse Rabobank benoemt een melkveehouder tot directeur Food & Agri Nederland, de afdeling van de bank die zich richt op bijvoorbeeld kredieten voor boeren. Volgens de bank is zijn kennis en netwerk “juist nu van belang, nu deze sector voor grote uitdagingen staat en wij als financier onze klanten willen helpen bij de transitie naar een duurzame toekomst”.

Lees meer »

Burgemeester De Wever: “Aanslagplegers gebruiken nu ook échte springstof… Bijzonder zorgwekkend”

“Na de granaten en de vuurwerkbommen is er een nieuw apparaat beschikbaar in het drugsmilieu”, zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Hij deelt daarmee de vrees van Vlaams Belanger Filip Dewinter na de recente aanslagen in Wilrijk en Mechelen. “Als die aanslagplegers nu professionele springstof gaan gebruiken, loopt het vroeg of laat opnieuw mis, zoals bij de moord op

Lees meer »

Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten nieuw akkoord over migratie

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben een nieuw akkoord gesloten om de illegale migratie vanuit Frankrijk aan banden te leggen. Dat hebben de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Rishi Sunak vrijdag aangekondigd. Groot-Brittannië trekt zijn bijdrage om de illegale migratie tegen te gaan de komende drie jaar aanzienlijk op. Bijeengeteld gaat het om ruim 540 miljoen euro.

Lees meer »