Nieuwsfeed

EPC-labelpremie wordt uitgebreid

14:19 Voortaan kunnen ook woningen die al een premie kregen, de EPC-premie ontvangen. Eigenaars van woningen of appartementen die na 1 januari 2021 aangekocht werden en over een slecht energielabel (E of F)…

Krantenkoppen in België

Kristof Calvo (Groen) wil extern onderzoek naar de werking van de Kamer naar aanleiding van ‘onwettige’ pensioenbonussen van De Croo en Bracke

Kristof Calvo (Groen), ondervoorzitter van de Kamer, vraagt in een brief aan Kamervoorzitter Éliane Tillieux (PS) een extern onderzoek naar de werking van het parlement naar aanleiding van de ‘onwettige’ pensioenbonussen voor De Croo, Bracke en nog acht hoge ambtenaren. Groen wil ook de bijzondere functies van Bureauleden, Commissievoorzitters en Ondervoorzitters herbekijken.

Lees meer »

Beurzen in het rood, banken failliet en Amerikanen die aanschuiven om aan hun geld te raken: is dit het begin van een nieuwe financiële crisis?

Het onverwachte omvallen van de Amerikaanse banken SVB en Signature Bank brengt de somberste dagen van de financiële crisis weer in herinnering. Toen veroorzaakte de ondergang van Lehman Brothers in 2008 wereldwijd een ongeziene financiële alarmsituatie. Ook nu zorgen panikerende beleggers voor een schokgolf op de beurzen. Alvast op de Brusselse beurs is alle winst van dit jaar uitgeveegd. Maar

Lees meer »

PORTRET. Dit is Goldband, de Nederlandse groep die twee Lotto Arena’s uitverkocht: “Niet slecht voor drie stukadoors”

Een festivalzomer in het gips, een romance met de Nederlandse superster Maan én een incident met wit poeder. De heren van Goldband – straks en morgen goed voor een uitverkochte Lotto Arena – weten hoe ze zichzelf in de kijker moeten werken. Maar wie zijn de drie stukadoors – die met luchtige songs, eightiesvibes en loeiharde beats genadeloos de popconventies

Lees meer »

Joris uit ‘Blind getrouwd’ toont metamorfose op Instagram

“Ik weet dat ik niet de mooiste man ben, en dan koppelen ze me aan zo’n knappe vrouw”, aldus Joris Brauns in 2019 toen hij deelnam aan ‘Blind getrouwd’. Tijdens het programma werd overigens duidelijk dat hij een grote voorstander was van het ‘marcelleke’, maar nu pronkt hij trots met zijn gespierde lichaam op Instagram.

Lees meer »

Seoul bouwt grootste spaakloze reuzenrad ter wereld

Is een ritje op het reuzenrad ook altijd de highlight van jouw citytrip? Dan is de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul binnenkort the place to be. Vanaf 2027 zullen bezoekers een ritje kunnen maken in de Seoul Ring, het grootste spaakloze reuzenrad ter wereld. De attractie wordt maar liefst 180 meter hoog.

Lees meer »

Brandalarm op verjaardagsfeestje van Antwerps sportschepen Wouters: “Pan met spek en eieren iets te uitbundig van het vuur gehaald”

Antwerps schepen van Sport, Peter Wouters (N-VA), heeft op zijn verjaardag het brandalarm laten afgaan op zijn kabinet. Hij wou zijn personeel trakteren met spek en eieren, maar door de rook ging het brandalarm af en moest iedereen het gebouw verlaten. De evacuatie verliep zonder ongelukken en nadien kon iedereen nog genieten van (een koude schotel) spek en eieren.

Lees meer »

“We moeten door met deze ploeg, er zijn geen alternatieven”: hoe kan de Vlaamse regering doorgaan, met deze ruzie tussen N-VA en CD&V?

N-VA, CD&V en Open VLD willen samen doorgaan met de Vlaamse regering. Maar hoe dat moet gebeuren, dat blijft een levensgrote vraag. Dinsdag rolden N-VA en CD&V in het Vlaams Parlement nog maar eens vechtend over straat. “We moeten hier door raken, maar dat zal niet lukken als je één partij tegen de muur kwakt”, wierp viceminister-president Hilde Crevits (CD&V)

Lees meer »