Nieuwsfeed

Er waren geen hoge golven, en geen storm: ook ervaren visser Willy snapt niet hoe Belgische vissersboot kon zinken voor Engelse kust

Vissersboot Z525 Sylvia-Mary, die onder Belgische vlag vaart maar met een Nederlandse bemanning, is dinsdagavond voor de Britse kust gezonken nadat hij op een rots was gevaren. Zijn die vaartuigen dan niet uitgerust met een navigatiesysteem dat hen probleemloos langs alle mogelijke hindernissen stuurt? Zelfs Willy Versluys, een van de meeste ervaren vissers van het land, begrijpt het niet.

Krantenkoppen in België

REVIEW. Xiaomi 13 Pro heeft kwaliteit van klassiek fototoestel, maar dan in smartphoneformaat

Honderden megapixels, samenwerkingen met gerenommeerde fotografiebedrijven, softwarematige hocus pocus. Voor de camera’s van hun toptelefoons halen technologiebedrijven alles uit kast om je te overtuigen tot een aankoop. Dat is ook het geval bij de Xiaomi 13 Pro. Die combineert een unieke sensor met een deal met het Duitse Leica. Maar een smartphone is meer dan camera’s alleen, dus is dat

Lees meer »

“Binnen twee à drie jaar zijn dat vaste waarden”: wie past het Duivelse schoentje? Analisten over de mogelijke opvolger van Alderweireld

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. En in dit geval ook nieuwe spelers. Bondscoach Domenico Tedesco weet meteen voor welke uitdaging hij staat. Wie past het schoentje van Toby Alderweireld in de defensie van de Rode Duivels? Stemmen over de nieuwe vacature in het elftal. “Het zijn er niet bijzonder veel, maar de jongens die staan te wachten, hebben wel heel veel

Lees meer »

“Mijn eerste medaille op m’n dertigste, niet slecht hé”: Julien Watrin, trouw lid van de Belgian Tornados, geniet met volle teugen van eerste individuele zilver op EK indoor

De derde medaille is binnen voor de Belgen op het EK indoor en die komt niet uit de lucht gevallen. Julien Watrin, al jarenlang een trouwe dienaar bij de Belgian Tornados, brak tenslotte al drie keer het nationale record op de 400m. En vanavond een vierde keer. Goed voor zilver, de eerste individuele medaille uit zijn carrière.

Lees meer »

Onbeperkt werken met gastleraren zonder pedagogisch diploma dé oplossing voor het lerarentekort? “In tijden van nood mag iedereen dopen”

Een tolk die wil bijklussen kan vanaf september enkele uren per week taalles geven, voor economie kan een school de bankdirecteur inschakelen. Die ‘gastleraren’ vallen op in het pakket maatregelen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Experts werden al sporadisch naar school gehaald, maar voortaan mag men voor álle vakken onbeperkt mensen zonder pedagogisch diploma voor de klas

Lees meer »

Onderzoek toont aan dat rook van bosbranden ozonlaag schaadt

Rook die van bosbranden opstijgt kan aanzienlijke schade toebrengen aan de ozonlaag, melden Amerikaanse onderzoekers in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Nature. De studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) beschrijft de gevolgen van de enorme bosbranden die het oosten van Australië teisterden in december 2019 en januari 2020. Volgens de wetenschappers hebben deeltjes uit rook die toen de lucht

Lees meer »

Joe Biden reist eind maart naar Canada

De Amerikaanse president Joe Biden reist eind deze maand naar Canada. Samen met zijn vrouw Jill, de First Lady, zal hij op 23 en 24 maart aanwezig zijn in de Canadese hoofdstad Ottawa, zo heeft het Witte Huis donderdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Astrid Coppens was 10 jaar geleden eerst, vandaag is iedereen designer-BV: “Maar het zijn geen nieuwe Coco Chanels, wel merchandise 2.0″

Geen BV die aan de lokroep van een eigen kledinglijn weerstaat. Ligt die van Nora Gharib bij ZEB net in de rekken, verschijnt die van Metejoor volgende week al bij e5. “Alsof het sociaal moet om een kledinglijn uit te brengen, en daarom heb ik even getwijfeld”, zegt Metejoor, die uiteindelijk dan toch zwichtte. “Want hoe geweldig is het om

Lees meer »

Man krijgt 3 maanden voorwaardelijk voor stiekem afdoen van condoom

De 28-jarige Khaldoun F. uit het Nederlandse Rotterdam is dinsdag veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijk voor het stiekem verwijderen van een condoom tijdens de seks. De rechtbank in Dordrecht beoordeelt dit als dwang. De man werd vrijgesproken van verkrachting. Nooit eerder is in Nederland een man voor ‘condoombedrog’ veroordeeld. Een tweede verdachte in een vergelijkbare zaak heeft de rechtbank vrijgesproken.

Lees meer »

Cyberbaas van Belgische Defensie waarschuwt in Kamer voor gevaren TikTok

Michel Van Strythem, het hoofd van de nieuwe Cybercommando van het Belgisch leger, heeft in de Kamer gewaarschuwd voor de gevaren van apps als TikTok. Dat deed hij in de Commissie Defensie tijdens een uitleg over cyberveiligheid. N-VA-Kamerlid Michael Freilich herhaalde zijn oproep om TikTok te bannen voor overheidspersoneel, Defensie en “kritieke infrastructuren zoals elektriciteitscentrales en telecom”.

Lees meer »