Nieuwsfeed

Europees Parlement bezegelt einde van de auto met verbrandingsmotor: Italië fel gekant tegen nieuwe wet

De Italiaanse minister van Transport Matteo Salvini is fel gekant tegen de goedkeuring door het Europees Parlement van het einde van de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotor in 2035. Volgens hem gaat het om “waanzin” waartegen Rome zich zal trachten te verzetten.

Krantenkoppen in België

Onderzoek toont aan dat rook van bosbranden ozonlaag schaadt

Rook die van bosbranden opstijgt kan aanzienlijke schade toebrengen aan de ozonlaag, melden Amerikaanse onderzoekers in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Nature. De studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) beschrijft de gevolgen van de enorme bosbranden die het oosten van Australië teisterden in december 2019 en januari 2020. Volgens de wetenschappers hebben deeltjes uit rook die toen de lucht

Lees meer »

Vlaamse regering beslist: dit is het definitieve tracé van de Ventilushoogspanningslijn

De Vlaamse Regering heeft het tracé van de Ventilushoogspanningslijn, die energie van de windmolenparken op zee aan land moet brengen, definitief vastgelegd. In het nieuwe tracé kan de regering het aantal getroffen gezinnen beperken tot zo’n 80. In Zedelgem, Torhout en Izegem gaat de lijn deels ondergronds. “Niemand vindt deze beslissing leuk, maar mensen nog langer in onzekerheid laten zitten,

Lees meer »

Vakbonden roepen op tot nieuwe protesten in Frankrijk, vooral donderdag belooft pittig te worden

In Frankrijk zullen er dit weekend “lokale bijeenkomsten” zijn om het protest tegen de omstreden pensioenhervorming voort te zetten. De vakbonden riepen op tot nieuwe protesten nadat de Franse ministerraad het licht op groen gezet had voor de activering van grondwetsartikel 49.3. President Emmanuel Macron en zijn regering kunnen via dat artikel een parlementaire stemming over de pensioenhervorming omzeilen.

Lees meer »

Enorme verschillen, en de excessen zijn er nog niet overal uit: dit verdienen amateurvoetballers in Vlaanderen

Voetbal Vlaanderen zette in februari met het vergoedingsplafond van 4.500 euro per seizoen en alleen maar digitale betalingen de wereld van de amateurvoetballers op stelten. Met een nieuw financiële kader wil Voetbal Vlaanderen een einde maken aan de enveloppen onder tafel. Maar een rondvraag bij clubs en spelers in heel Vlaanderen schetst toch een ander beeld. Hoeveel verdienen spelers, en

Lees meer »

‘Braziliaanse Dexter’ die “ruim honderd drugdealers, verkrachters en moordenaars” vermoordde nu zelf doodgeschoten

De ergste seriemoordenaar van Brazilië is gisteren om het leven gekomen nadat hij neergeschoten werd. Dat hebben de Braziliaanse autoriteiten bekendgemaakt. Pedro Rodrigues Filho had naar eigen zeggen zo’n honderd moorden op zijn kerfstok en zat 42 jaar achter tralies. Opvallend daarbij is dat hij het zelf enkel gemunt had op zware criminelen. Dat leverde hem niet toevallig ‘de Braziliaanse

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Bouchez en De Wever inspireren zich meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron”

“Terwijl in België de pensioenplannen van minister Karine Lalieux (PS) bij iedere poging duurder worden, trotseert de Franse president Emmanuel Macron een woedend land om het sociaaleconomisch voor erger te behoeden”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En zelfs partijen die terecht voor sociaaleconomische hervormingen pleiten, zoals N-VA en MR, staan op de rem. Ze lijken meer op Bruno

Lees meer »

Kan wrok na het verlaten van Jehova’s Getuigen zo diep zitten dat er moordpartij van komt? Ex-leden getuigen: “Ouders zetten gewoon hun kinderen buiten”

De dader van de schietpartij in Hamburg was een voormalig lid van de Getuigen van Jehova. Hoewel het precieze motief van de man nog onduidelijk is, rijst de vraag of er redenen zijn waarom ex-leden wrok zouden koesteren tegenover hun gewezen geloofsgenoten. We vroegen het aan twee uitgetreden Jehova’s Getuigen. “Als je uittreedt, ben je sociaal dood.”

Lees meer »

Gwyneth Paltrow kwaad om alle media-aandacht in rechtszaak omtrent ski- en vluchtmisdrijf, radioloog sluit uit dat slachtoffer op de actrice gebotst is

Het proces tegen Gwyneth Paltrow (50) is volop aan de gang. De actrice zou in 2016 een skiongeval hebben veroorzaakt, waarbij Terry Sanderson, de man tegen wie ze botste, zwaargewond raakte. Afgelopen woensdag, tijdens de tweede dag van het proces, nam radioloog Wendell Gibby het woord. Volgens de man is het onwaarschijnlijk dat Sanderson tegen Paltrow gebotst is.

Lees meer »