Nieuwsfeed

Familie in rouw nadat Bjorn (40) vijf dagen na frontale botsing bezwijkt aan verwondingen: “Hij laat een grote leegte na”

Vijf dagen na een zware frontale botsing in Esen (Diksmuide) is nu ook de 40-jarige Bjorn uit Kortemark overleden aan de gevolgen ervan. Vrijdagavond overleed ook al de 27-jarige G.C. uit Pittem ter plaatse. Bjorn was een vader van twee kinderen en erg geliefd bij iedereen. “Hij was een echte levensgenieter, we gaan hem erg hard missen”, zeggen de nabestaanden.

Krantenkoppen in België

Stad Lier geeft positief advies voor erkenning van Turkse Tulpenmoskee

De stad Lier geeft een positief advies voor de erkenning van de Turkse moskee aan Donk. "Belangrijke nuance is dat we een positief advies geven over die zaken waar we een advies over kunnen geven. Over zaken als financiering en eventuele buitenlandse banden zijn we niet bevoegd", duidt burgemeester Rik Verwaest (N-VA). De uiteindelijke beslissing ligt bij de Vlaamse overheid

Lees meer »

Tijs Vanneste wordt peter van nieuw kinderziekenhuis in Geel: “Geen seconde getwijfeld”

Tijs Vanneste, zanger en tv-gezicht bekend van “De Kemping” en “Meneer Vanneste”, wordt peter van de vernieuwde kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. Het kinderziekenhuis zal volledig in het teken staan van de belevingswereld “Planeet Goudgeel” waarbij kinderen ruimtevaarders zijn en terechtkomen op een avontuurlijke plek met allerlei grappige figuurtjes. De werken zijn volop aan de gang en zouden in 2025 klaar

Lees meer »

Schotse boer filmt zeldzame ‘sneeuwtornado’

Het noorden Verenigd Koninkrijk werd vorige week getroffen door een sneeuwstorm. Boer Michael Peterson uit Shetland was zijn schapen aan het voeren toen hij plots een zeldzaam weerfenomeen spotte. Het was een ‘sneeuwtornado’. Zijn vrouw had zijn telefoon bij en kon het ongewone tafereel vastleggen. Bekijk het hierboven.

Lees meer »

Katholieke Kerk in Portugal vraagt misbruikslachtoffers om vergeving

De Portugese Katholieke Kerk heeft vrijdag slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken om vergeving gevraagd, na de publicatie van een onafhankelijk rapport dat de omvang van de misdrijven uiteenzette. Het vernietigende rapport over seksueel misbruik van kinderen dat vorige maand verscheen, meldde dat geestelijken sinds 1950 bijna 5.000 kinderen hadden misbruikt.

Lees meer »

Vlaams Parlement bant TikTok

Het Vlaams Parlement verbiedt TikTok op professionele computers en smartphones van parlementsleden, politieke medewerkers en de medewerkers van de diensten van het parlement. Dat is vandaag beslist op het Uitgebreid Bureau.

Lees meer »

3,5 miljoen mensen betogen in heel Frankrijk tegen pensioenhervorming

Bij de zesde actiedag tegen de pensioenhervorming zijn dinsdag over heel Frankrijk ongeveer 3,5 miljoen mensen op straat gekomen. Dat zegt de vakbond CGT. Dat zijn 1 miljoen demonstranten meer dan bij de actiedag van 31 januari. De Franse overheid van haar kant telde dinsdag 1,28 miljoen betogers. Eén vakbondsmilitant raakte wel zwaargewond.

Lees meer »

Heel groen, weinig winst

17:51 Elektrische auto’s mogen populair zijn, klassieke automakers hebben de grootste moeite er geld aan te verdienen. Europa’s grootste autobouwer Volkswagen mag dinsdag uitleggen hoe hij dat probleem zal …

Lees meer »

Concurrentie van grote internationale webshops, hoge kosten en gratis retour: amper 4 op de 10 webshops zelfstandige handelaars zijn rendabel

De online verkoop bij de zelfstandige handelaar is duidelijk over de coronapiek heen. Twee jaar na de enorme boost blijkt de e-commerce voor een aantal lokale retailers een tijdelijk initiatief te zijn geweest. Voor amper vier op de tien zelfstandigen en kmo’s is de webshop rendabel. De grote boosdoener? De verpletterende buitenlandse internetgiganten. “Neem ik een nieuw merk in assortiment,

Lees meer »

Kijk uit voor padden op de baan

Na de koudeprik van vorige week worden voor de komende dagen zachtere temperaturen en veel neerslag verwacht. Voor kikkers, padden en salamanders zijn dit de ideale omstandigheden om te ontwaken uit hun winterslaap en op weg te gaan naar hun voortplantingspoelen. Die trektocht verloopt echter niet vlekkeloos. België kenmerkt zich door een hoge dichtheid van het wegennet. De gewone pad

Lees meer »

‘Liefde voor muziek’ start met valse noot na split Portland: “Ik vond ze nochtans dé revelatie van dit seizoen”

Er heerste ‘Liefde voor muziek’ in De Studio bij de voorstelling van het nieuwe seizoen. Lachsalvo’s en knuffels. Daan, K3 en Metejoor. Topartiesten die vrienden werden onder de Spaanse zon. Niet veel later volgde de domper: Portland splitte. Jente Pironet kwam alleen naar de persconferentie, fluisterde wat excuses en verdween even later weer. Voormalig bandmate Sarah was nergens te bespeuren.

Lees meer »