Nieuwsfeed

“Gascrisis nog niet voorbij, twee komende winters worden uitdagend”

De gasfutures, oftewel de termijncontracten voor de levering van aardgas de komende maanden, blijven hoog en gaan zelfs tegen eind 2023 in stijgende lijn. Dat wijst erop dat de gascrisis nog lang niet voorbij is, zo blijkt uit een analyse van het financiële persagentschap Bloomberg.

Krantenkoppen in België

Vliegtuigpassagier probeert steward neer te steken en nooduitgang te openen

Op een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines tussen Los Angeles en Boston heeft een passagier geprobeerd om een vliegtuigdeur te openen. De 33-jarige man viel vervolgens de bemanning aan met een gebroken metalen lepel. Er hangt hem nu een levenslange celstraf en een boete tot 250.000 dollar (ongeveer 234.000 euro) boven het hoofd. Dat melden de autoriteiten van

Lees meer »

PSV-perschef Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd overleden

PSV-perschef Thijs Slegers is maandagmorgen op 46-jarige leeftijd overleden. Dat heeft PSV bekendgemaakt. Slegers was al geruime tijd ernstig ziek en deelde in februari het bericht dat hij medisch was uitbehandeld. De voormalig journalist was sinds 2015 in dienst van PSV, de club waar hij daarvoor als reporter over schreef.

Lees meer »

Is het wetenschappelijk bewezen dat intermittent living goed is voor je gezondheid? Expert: “Je moet ook weer niet té zot doen”

Joris Brauns, die in ‘Blind getrouwd’ nog te zien was als een iel mannetje, showt dezer dagen zijn afgetrainde lichaam. Hij voelt zich naar eigen zeggen gezonder dan ooit dankzij intermittent living. Wat is dat precies? En is er wetenschappelijk bewijs dat deze levensstijl inderdaad allerlei ziektes kan voorkomen? Professor Wim Derave (Universiteit Gent) legt uit. “Dit dieet druist in

Lees meer »

“Ik was bang voor racisme in Burnley. Overal las je dat hij naar de meeste blanke club trok”: vader Pierre Kompany over het succes en de uitdagin­gen van zijn zoon

Eigen kind, schoon kind. Geen grotere supporter van Vincent Kompany dan vader Pierre. En dus zit hij vanavond op de tribune om Burnley in de FA Cup aan te moedigen tegen Manchester City: “Al vrees ik dat ze geen schijn van een kans maken.” Het resultaat zal ook niets afdoen aan het eclatante succes van zijn zoon als trainer in

Lees meer »

Joke Emmers probeert zich te wapenen tegen online haat: “Ik heb eens een week in bed gelegen om ervan te bekomen”

“Als iemand mij stuurt dat ze mij vervelend vinden, doet dat echt pijn.” Joke Emmers (33) is een geliefd schermgezicht, maar niet iedereen kan haar guitige lach en présence appreciëren. De actrice krijgt lelijke opmerkingen te slikken. Niet alleen nu, ook al in haar kindertijd. Een eerlijk gesprek over hoe zij ondanks online haat zelfverzekerd blijft en hoe partner Visjal

Lees meer »