Nieuwsfeed

“Gasprijs blijft hoog, crisis nog niet voorbij”

De gasfutures, dat zijn termijncontracten voor de levering van aardgas de volgende maanden, blijven hoog en gaan zelfs nog in stijgende lijn tegen eind 2023. Dat wijst erop dat de gascrisis nog lang niet voorbij is, blijkt uit een analyse van het financiële persagentschap Bloomberg.

Krantenkoppen in België

Jacques Vermeire over zijn moeilijke strijd tegen darmkanker: “Ik kon zelfs niet alleen naar het toilet gaan”

“Elke keer als je het ziekenhuis binnenkomt voor een onderzoek, is dat lichte stress.” Zaterdag vertelt Jacques Vermeire (71) in een nieuwe aflevering van ‘De Vermeires’ openhartig over zijn gezondheid. De komiek kreeg tien jaar geleden te kampen met kanker. De ziekte waar ook Jacques’ partner Muriel aan is bezweken, na een lang ziektebed en vele bange momenten. “Wat ik

Lees meer »

PORTRET. Gewerkt met Messi, kampioen met Club en getroffen door overlijden dochtertje: wie is Alfred Schreuder, de man bij wie Club zijn heil mogelijk opnieuw zoekt

Club Brugge zoekt straks mogelijk opnieuw zijn heil in Alfred Schreuder (50). De Nederlander maakte blauw-zwart vorig seizoen nog kampioen en koos daarna voor een (enorm teleurstellende) passage bij Ajax. Julian Nagelsmann is een van zijn vele gerenommeerde leermeesters, maar hij werkte ook al samen met Lionel Messi. Portret van een “echt voetbaldier”, die als speler in 2006 ook een

Lees meer »

Russische staatsmedia voeren Filip Dewinter (Vlaams Belang) op als ‘nucleair expert’: “Wat een grap”

Filip Dewinter kennen we in Vlaanderen als kopstuk van Vlaams Belang, maar in Rusland wordt hij opgevoerd als ‘nucleair expert’ in de propagandamedia. Daar zou Dewinter hebben beweerd dat er Amerikaanse kernkoppen in Oost-Europa staan. Volgens de woordvoerder van Vlaams Belang is “alles uit de context getrokken”, Dewinter zelf lacht het ‘Russische artikel’ weg op Twitter. “Zoals altijd is de

Lees meer »

Gemeenschappelijk comité keurt herziening Noord-Ierse protocol goed

Het gemeenschappelijke comité dat moet toezien op de correcte uitvoering van het uittredingsakkoord, heeft officieel groen licht gegeven voor het akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de herziening van het Noord-Ierse protocol. “Het is getekend en verzegeld”, laat Maros Sefcovic, vicevoorzitter van de Europese Commissie, weten op Twitter.

Lees meer »