Nieuwsfeed

Geen treinverkeer tussen Dendermonde en Schellebelle na aanrijding

Het treinverkeer tussen Dendermonde en Schellebelle zal wellicht tot de middag stil liggen. Dat komt door een aanrijding vanmorgen tussen een auto en een goederentrein. Niemand raakte gewond, maar de takelwerken zullen nog een tijd duren. Ook het wegverkeer in de regio ondervindt hinder omdat verschillende overwegen gesloten zijn.

Krantenkoppen in België

Na de ‘insulinemoorden’ sterft opnieuw bewoonster (88) van Oostrozebeeks rusthuis in verdachte omstandigheden

In woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke, waar eerder al drie bejaarden vermoord werden met een overdosis insuline, is opnieuw een 88-jarige vrouw in verdachte omstandigheden overleden. Al blijft de vraag voorlopig op welke manier. Want het slachtoffer, dat terminaal ziek was en op dezelfde verdieping woonde als de andere slachtoffers, stierf al zeker niet door insuline.

Lees meer »

KIJK. Bed komt tevoorschijn uit de vloer in deze chalet: “Als je wil slapen, moet je eerst de planken weghalen”

Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt voor de HLN Original ‘Extreme Huizen’ naar het Nederlandse Biesbosch en bezoekt er de uitschuifbare chalet van architect Caspar Schols. Het huisje is zo ingericht dat elke vierkante meter oppervlakte optimaal wordt benut. Daarom is het bed ingewerkt in de vloer. “Als je wil slapen haal je eerst de vloer weg”, vertelt Caspar. “En vervolgens draai

Lees meer »

Portret van Geneviève Lhermitte, ‘s lands ergste kindermoordenares: ze fluisterde hen toe dat ze hen graag zag en sneed hen dan de keel over

Kindermoordenares Geneviève Lhermitte (56) is dinsdag geëuthanaseerd. Het ondraaglijk psychisch lijden was te groot, waardoor ze toestemming kreeg om een einde te maken aan haar leven. Lhermitte staat bekend als lands ergste kindermoordenares die in 2008 levenslang kreeg voor de moorden op haar vijf kinderen. “Het spijt me dat ik nog leef”, snikte ze toen door haar tranen heen. Ze

Lees meer »

Landelijke staking in Frankrijk treft ook internationale treinverkeer

Wie volgende week met de trein naar het buitenland reist, kan mogelijk last ondervinden van een grote landelijke staking in Frankrijk tegen de hervorming van het pensioenstelsel. Verschillende internationale treinen van en naar Frankrijk rijden daardoor niet op maandag, dinsdag en woensdag, staat te lezen op de websites van Thalys en Eurostar.

Lees meer »

De vijf boeken van de week: Diane De Keyzer over de geschiedenis van de prostitutie, een roman van Erik Vlaminck en de gedichten van Cees Nooteboom 

Van anonieme straatmadeliefjes tot machtige courtisanes: Diane De Keyzer voert ze op in haar boek over de geschiedenis van de prostitutie in onze steden. Kunnen we het klimaat redden door minder vlees te eten? Landbouwexperte Louise Fresco nuanceert de impact ervan. Correspondente Eva Rammeloo keert na 9 jaar terug uit China en getuigt over de toenemende almacht van president Xi

Lees meer »

Beestig goed

De jury van de World Nature Photography Awards is eruit: Danger in the mud is de strafste dierenfoto die de juryleden afgelopen jaar te zien kregen. Het beeld werd gemaakt door de Duitse ­natuurfotograaf Jens Cullmann in het Mana Pools National Park in Zimbabwe. ‘Tijdens het droge seizoen, met temperaturen tot 45 graden, hebben krokodillen de neiging om zich te

Lees meer »

40 procent meer nachtelijke weekendongevallen in provincie Antwerpen in 2022: aantal dodelijke slachtoffers verdubbeld 

Het aantal nachtelijke weekendongevallen is in de provincie Antwerpen in 2022 met 40 procent gestegen. Dat is maar een van de trieste statistieken die Antwerps gouverneur Berx toelichtte op een persconferentie rond de WODCA-controles in de provincie. Er vielen 6 doden, een verdubbeling in vergelijking met het jaar ervoor. Ook het aantal bestuurders dat na druggebruik achter het stuur kruipt,

Lees meer »