Nieuwsfeed

Genk krijgt 400.000 euro subsidie voor een overdekte ontmoetingsplek in Kolderbos

De stad Genk krijgt 400.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid om in de wijk Kolderbos een plaats buiten te voorzien waar bewoners die zelf geen tuin hebben, kunnen samenkomen. Bewoners konden al voorstellen indienen, enkele daarvan worden nu uitgewerkt door de stad Genk.

Krantenkoppen in België

Verdacht overlijden in Heers: drie arrestaties en geiten in de woonkamer. “‘Ik houw je de kop in’, riep de dochter soms haar ouders toe”

Het parket van Limburg onderzoekt volop het overlijden van een 86-jarige man uit Mechelen-Bovelingen bij Heers. De bejaarde stierf in de nacht van dinsdag op woensdag in verdachte omstandigheden. Al gingen in de buurt eerder al bizarre geruchten rond over het gezin, die vandaag bevestigd zijn. Dit is wat we tot nu toe weten over het verdachte overlijden.

Lees meer »

Europol waarschuwt voor misbruik van ChatGPT

De Europese politiediensten van Europol hebben maandag een waarschuwing gelanceerd voor mogelijk misbruik van chatrobots zoals ChatGPT. Criminelen zouden die kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld phishing, andere vormen van cybercriminaliteit of voor propaganda en desinformatie, klinkt het.

Lees meer »

Wanneer is er sprake van wettige zelfverdediging? “Het gaat om de verdediging van je persoon, niét van je bezit”

Een winkeluitbater uit Houthalen is aangehouden nadat hij een inbreker doodstak. Nu doemt de vraag op: kan hier ‘wettige zelfverdediging’ of ‘noodweer’ worden ingeroepen? En zijn er nog verschoningsgronden, zoals angst omdat je wordt overvallen? “In principe mag je nooit je bezit beschermen met dodelijk geweld”, zegt criminoloog Marc Cools in Dag Allemaal.

Lees meer »

In de rechtszaal vielen de maskers van de Reuzegommers af en dat zorgde voor een wrede realiteit voor de nabestaanden van Sanda Dia

In de rechtszaal vielen hun maskers wél af. Op de enige plek waar het er echt toe doet, in de rechtszaal, toonden de achttien Reuzegommers hun ware gelaat. Er vielen tranen, er was schaamte, er kwam achttien keer oprechte spijt over de dood van Sanda Dia (20). Ondanks zoveel verantwoordelijkheidsgevoel gaat ruim de helft echter ook (on)verbloemd voor de volledige

Lees meer »

Grondwettelijk Hof houdt verdrag Belgisch-Iraanse gevangenenruil overeind, lichtpunt voor Belgische hulpverlener in Iraanse cel 

Het Grondwettelijk Hof heeft het verdrag dat een ruil tussen Belgische en Iraanse gevangenen mogelijk maakt niet vernietigd. Dat is relatief goed nieuws voor de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele, die al maandenlang vastzit in een gevangenis in Iran. De Iran-deal had het mogelijk gemaakt om hem terug naar ons land te brengen in ruil voor de veroordeelde Iraanse terrorist Assadollah

Lees meer »

Jobstudentes beschuldigen werkgever van grensoverschrijdend gedrag: “Maar die duizenden berichtjes wijzen niet op tegenzin”

Een 56-jarige man moest zich donderdag verantwoorden voor verkrachting, aanranding en het aanzetten tot ontucht van twee minderjarigen die als jobstudent werkten in zijn eetcafé in Bornem. Hij betastte de meisjes in ruil voor geld en dure cadeaus. Volgens de beklaagde en het parket gebeurde dat met wederzijdse toestemming, maar een van de meisjes ontkent dat.

Lees meer »