Nieuwsfeed

Gerucht: TikTok werkt aan paywall

TikTok zou aan een mogelijkheid werken voor videomakers op het platform om video’s achter een paywall te zetten. De stap zou videomakers moeten overtuigen om te publiceren op het platform, waar nu in beperkte mate geld te verdienen is.

Krantenkoppen in België

GAIA toont misselijkmakende beelden van kooikippen, pluimveehouderij ontkent met klem: “Pure onzin”

Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft beelden de wereld ingestuurd die vorig jaar gemaakt zijn in een legkippenhouderij in Sint-Gillis-Waas. In het bedrijf zitten talloze kippen in onhygiënische omstandigheden in op elkaar gestapelde kooien. De betrokken pluimveehouderij distantieert zich van de beelden en ontkent met klem dat het over hun bedrijf gaat. “Wij zijn totaal verontwaardigd, wij hebben niet eens kooikippen”, aldus de

Lees meer »

Touroperator Corendon snoeihard voor Schiphol, breidt capaciteit in zomer met ruim derde uit in Brussel

De Turks-Nederlandse touroperator Corendon gaat zijn capaciteit op Brussels Airport in het zomerseizoen met 35 procent uitbreiden ten opzichte van vorige zomer en stationeert drie toestellen op de luchthaven van Zaventem. Dat is vrijdagochtend aangekondigd tijdens een persconferentie op Brussels Airport, waarbij Corendon-CEO Steven van der Heijden snoeihard uithaalde naar de luchthaven Amsterdam Schiphol.

Lees meer »

Waar 5 jaar geleden nog een steenkoolcentrale stond, opent nu het grootste batterijpark van België: “Je staat hier letterlijk tussen het verleden en de toekomst”

Vandaag wordt het grootste batterijpark van ons land ingehuldigd. Goed voor een capaciteit van zo’n 20.000 thuisbatterijen, ofwel het dagverbruik van dik 10.000 gezinnen. Hoe werkt zo’n park precies? Is dit de voorbode van een enorme opmars van grote batterijprojecten? En kunnen batterijparken ook voor stabielere prijzen zorgen?

Lees meer »

“Hij lijkt al bezig met zijn pensioen”: geen centimeter vooruitgang in stikstofdossier, alleen frustratie over Jambon groeit

Het is de week van de waarheid voor het stikstofdossier. Tijdens de krokusvakantie sprak minister-president Jan Jambon wel met de verschillende ministers, maar inhoudelijk werd er geen centimeter vooruitgang geboekt. Zowel CD&V als N-VA zijn nog niet aan ontwapenen toe. Intussen circuleren almaar meer alternatieve scenario’s, zoals het dossier parkeren bij een expertencomité.

Lees meer »

Weinig hoop op snel stikstofakkoord

12:41 Jan Jambon doet na de gewone ministerraad nog geen poging om een stikstofakkoord te bereiken. ‘Met waar we nu staan en wetende dat een boerenbetoging bezig is, is de verwachting dat het vandaag niet m…

Lees meer »

YouTube wordt minder streng voor scheldwoorden

YouTube, het videoplatform van Google, heeft zijn regels voor vulgair en grof taalgebruik versoepeld. Daardoor kunnen YouTubers bijvoorbeeld weer op elk moment in hun video ‘fuck’ zeggen zonder dat ze uitgesloten worden van advertentie-inkomsten.

Lees meer »

Joe Exotic uit ‘Tiger King’ wil vanuit cel voor Witte Huis gaan

De Amerikaanse verkiezingen vinden volgend jaar plaats en dus stijgt ook het aantal onwaarschijnlijke kandidaten dat zegt een gooi naar het presidentschap te zullen doen. Joe Exotic, de bekende tijgerhouder uit de Netflix-serie ‘Tiger King’, wil zich verkiesbaar stellen. Dat maakte de 59-jarige realityster bekend via zijn website.

Lees meer »

LIVE. Mis niets van de eerste selectie van bondscoach Tedesco, Degryse en De Bilde bespreken achteraf zijn keuzes – 700 Belgische fans in Zweden

Om 12u maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie bekend. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Eden Hazard, Toby Alderweireld en Simon Mignolet zijn er niet meer bij. Welke keuzes maakt Tedesco? En welke opvallende namen ontbreken? Mis in onderstaande liveblog niets van het gebeuren.

Lees meer »

Felle brand in wolkenkrabber verlicht skyline van Hongkong

Een hevige brand is dinsdagnacht uitgebroken in een wolkenkrabber in Hongkong. De bovenste verdiepingen van het flatgebouw in aanbouw gingen in vlammen op en verlichtten de skyline van de Chinese stad. Tegen de ochtend had de brandweer het vuur onder controle, het is nog onduidelijk hoe de brand ontstond. Volgens persagentschap Reuters raakten twee personen gewond, ze worden momenteel verzorgd

Lees meer »

Twee scholen, zelfde aanbod en vlak bij elkaar: waarom hebben die dan toch heel andere leerlingen?

De Onderwijzer, die alle middelbare scholen in Vlaanderen onder de loep neemt, maakt duidelijk dat er zelfs bij scholen die maar op een boogscheut van elkaar liggen, grote verschillen zijn. Neem nu het Xaveriuscollege in Antwerpen: net geen 23 procent leerlingen dat thuis geen Nederlands spreekt. Het Koninklijk Atheneum van Deurne, slechts één kilometer verder: 63 procent. En toch hebben

Lees meer »

Geen GP Oetingen: vrouwenwedstrijd afgelast door sneeuwval

Het organisatiecomité van de GP Oetingen heeft woensdag beslist haar wedstrijd af te gelasten. De hevige sneeuwval sinds deze ochtend in ons land heeft ervoor gezorgd dat het parcours niet berijdbaar was. Het organisatiecomité trok met koersdirecteur Ine Beyen tot tweemaal toe op verkenning. Uiteindelijk hakten ze de knoop door en werd beslist om de wedstrijd volledig te annuleren. Ook

Lees meer »