Nieuwsfeed

Harry en Meghan twijfelen om naar kroning van Charles te gaan: “Hij wil eerst een gesprek met zijn vader en broer”

Het blijft afwachten of prins Harry (38) en Meghan Markle (41) zullen verschijnen op de kroning van koning Charles. Volgens een bron aan ‘The Mirror’ wil Harry eerst zijn vader en broer, prins William, ontmoeten vooraleer hij naar het Verenigd Koninkrijk afreist. “Hij zal er niet zijn als hij voelt dat de sfeer net zo toxisch is als bij de begrafenis van de Queen.”

Krantenkoppen in België

Controleactie op taxi’s op Brussels Airport levert resem inbreuken op

Bij een grootscheepse controleactie op taxi’s op Brusselse Airport hebben verschillende controlediensten een resem inbreuken vastgesteld. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde vanavond. Het parket kondigt dan ook een streng vervolgingsbeleid aan, waarbij overtreders steevast zullen vervolgd worden voor de politierechtbank. Vanaf 18 juni 2023 zal het parket bij een aantal inbreuken ook overgaan tot inbeslagname van het betrokken voertuig, klinkt

Lees meer »

Al één van twee problemen opgelost voor bouw nieuw stadion Club Brugge: stad past reglement rond parkeerplaatsen aan

Het stadsbestuur van Brugge heeft zopas de noodzakelijke aanpassing van de stedenbouwkundige verordening, die het stadionproject van Club Brugge hindert, goedgekeurd. Daarmee zou alvast één van de twee problemen om een nieuw stadion te bouwen op Olympia van de baan moeten zijn. “We waren verrast dat dit als een probleem werd gezien”, zegt schepen Franky Demon.

Lees meer »

Pastoor van bisdom Antwerpen lanceert eigen YouTube-reeks: “Christelijke boodschappen in bekende series en films blootleggen”

Het bisdom Antwerpen heeft een eigen YouTube-reeks gelanceerd waarin pastoor Bart Paepen inzoomt op bekende series en films die impliciet christelijke boodschappen uitdragen. Op die manier wil het bisdom mensen bereiken die verder van de kerk afstaan, maar die er wel geïnteresseerd in zijn. Het moet de moderne, populaire cultuur dichter brengen bij de taal van de kerk.

Lees meer »

“La Liga is verloren”: ondanks sterke Courtois wint Barcelona ultiem de Clásico, Guardiola op eretribune met weduwe van Johan Cruijff

Barcelona heeft Real Madrid met 2-1 verslagen. Een doelpunt van invaller Kessié in de absolute slotfase legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Courtois speelde een puike partij en had enkele knappe reddingen in huis, maar dat mocht voor ‘de Koninklijke’ helaas niet baten. “We zullen tot het einde blijven vechten, maar je moet eerlijk zijn: La Liga is verloren”,

Lees meer »

Biden dringt aan op compromis bij omstreden juridische hervormingen Israël

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondagavond in een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu aangedrongen op een “compromis” binnen de omstreden plannen voor een hervorming van de Israëlische rechterlijke macht. Woensdag presenteerde de Israëlische president Isaac Herzog zo’n compromisvoorstel. Maar de regering van Netanyahu zei direct dat nieuwe plan niet te steunen.

Lees meer »

ASSISEN. Incidenten overschaduwen proces. Getuigen lopen de zaal uit, er wordt geroepen en getierd: “Ge zijt een varken”

Het proces over de moord op de Maasmechelse rapper Massimo De Luca evolueert steeds meer naar een karikatuur. Er wordt geroepen en getierd in de zaal. Geapplaudisseerd ook. Beschuldigde wordt aangesproken met “varken” en “stuk stront”. Getuigen beslissen zélf op welke vragen ze willen antwoorden en op welke niet. Sommigen bepalen zelfs op eigen houtje wanneer hun getuigenis erop zit.

Lees meer »