Nieuwsfeed

Heeft AA Gent met Gift Orban (20) nieuw goudhaantje beet? “Wij wilden hem niet verkopen, maar Louwagie bleef aandringen”

Heeft AA Gent een nieuw goudhaantje gevonden? Met twee prachtgoals bij zijn debuut deed Gift Emmanuel Orban (20) de monden opvallen. “Hij heeft het potentieel om ooit in een Europese topcompetitie te spelen”, zegt zijn Noorse ontdekker.

Krantenkoppen in België

Kamer keurt btw-verlaging energie met accijnshervorming goed

De plenaire Kamer heeft vandaag het licht op groen gezet voor de btw-verlaging van 21 naar 6 procent op gas en elektriciteit, gekoppeld aan de accijnshervorming, vanaf 1 april. De federale regering raakte het enkele weken geleden eens over een reeks energiehervormingen. De btw-verlaging en de daaraan gekoppelde accijnshervorming zaten al langer in de pijplijn. De btw op gas en

Lees meer »

Regering wil personen die op de OCAD-lijst staan meer controleren en hun gegevens beter delen

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft een nieuw wetsvoorstel klaar dat de informatie-uitwisseling van het OCAD moet verbeteren en versnellen. Mensen die op de OCAD-lijst staan zullen systematisch twee keer per jaar gescreend worden en de politie zal informatie over de personen op de lijst kunnen delen met hulpverleners. Het wetsvoorstel moet vandaag nog worden goedgekeurd op

Lees meer »

Chinese president Xi vertrokken uit Moskou

De Chinese president Xi Jinping heeft Moskou vanochtend verlaten na een tweedaags bezoek aan Rusland. Dat melden Russische persagentschappen. Met het bezoek wilden Peking en de Russische president Vladimir Poetin de banden versterken.

Lees meer »

Hoeveel is de woning van Annemie (43) waard en wat bepaalt die prijs? “Als ik uitga van een vroegere schatting, kan de prijs nog wel omhoog”

Vier slaapkamers, twee badkamers, een studio, een fitness, extra bouwgrond… Wat heeft Annemie haar woning eigenlijk niet? Onze woonexpert Björn Cocquyt ging een kijkje nemen in het gerenoveerde huis met Arno Vandevelde van Immo Tijl, die onder de indruk was van de vele mogelijkheden. “Start een verkoop niet boven dit bedrag, want dan overschrijd je een grens die veel mensen

Lees meer »

Pulp-bassist Steve Mackey (56) overleden

Bassist Steve Mackey van de Britse groep Pulp is overleden. De muzikant is 56 jaar geworden. De familie van Mackey meldt het nieuws donderdag op sociale media. Zijn vrouw Katie schrijft op Instagram dat de bassist de afgelopen drie maanden in het ziekenhuis lag zonder daarbij de reden te noemen.

Lees meer »