Nieuwsfeed

Hier zou je eerst aan moeten denken bij puistjes of andere huidproblemen. Expert: “Je huidbarrière is kapot”

We willen allemaal een gezonde huid: geen puistjes, roodheid of rimpels, please. En toch saboteren we dat vaak onbewust zelf. Hoe meer je experimenteert met wat je smeert, hoe groter de kans dat je je huidbarrière beschadigt: de misstap die veel narigheden verklaart. Een dermatologe verheldert wat je fout doet en hoe je een huidbarrière herstelt. “Dit is al een heel goede crème, voor 8 euro.”

Krantenkoppen in België

Wonen met een energiefactuur van nul euro? Deze 5 ‘huizen van de toekomst’ kan je vandaag al kopen vanaf 319.000 euro

Elke nieuwbouw die vandaag vergund wordt, moet een BEN-woning zijn. BEN staat voor bijna energieneutraal, wat neerkomt op een energiescore lager dan 30 kwh/m². Sommige woningen doen nog beter en zijn zelfs volledig energieneutraal. Ze verbruiken dus evenveel of minder energie dan ze zelf produceren. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont vijf zulke huizen van de toekomst die vandaag al te

Lees meer »

Veel meer C-attesten in BSO dan in ASO

In juni 2022 kreeg één op de tien leerlingen in het beroepsonderwijs een C-attest. Meer dan drie keer zo veel als in het aso. Dat blijkt uit een onderzoek van Het Nieuwsblad. Waarom hebben leerlingen in het bso zoveel meer moeite om hun jaar met succes te beëindigen?

Lees meer »

OPROEP. Wil jij af van je elektrische wagen?

Ging jij een aantal jaar geleden voluit voor een elektrische wagen, maar heb je daar nu spijt van? Zowat vier op de tien Belgen overweegt de aankoop van een elektrische auto als hun volgende voertuig, maar er zijn ook mensen die ervanaf willen. Omdat het rijbereik tegenvalt, omdat het laden te traag gaat of er eenvoudigweg te weinig laadpalen zijn.

Lees meer »

Drugshandel van haar zoon is zoveelste tegenslag voor Kim Kay: “Ik ben al jarenlang aan mijn bed gekluisterd”

Haar enige zoon die een gevangenisstraf van vier jaar riskeert voor drugsfeiten. Het is de zoveelste klap die het leven uitdeelt aan Kim Kay (45). De ‘Lilali’-zangeres scoorde ooit een monsterhit en stond op alle Vlaamse podia, maar raakte daarna in een neerwaartse spiraal. Ze overwon baarmoederhalskanker, een zware morfineverslaving en is intussen al een decennium aan haar bed gekluisterd

Lees meer »

Leerlingen uit beroepssecundair onderwijs moeten vaker hun jaar overdoen: “Watervalsysteem nog altijd heel sterk”

Een op de tien leerlingen uit het secundair beroepsonderwijs (bso) kreeg vorig jaar een C-attest, wat betekent dat hij zijn jaar moest overdoen. Dat zijn er drie keer meer dan in het algemeen secundair onderwijs (aso). Dat blijkt uit cijfers die de krant Het Nieuwsblad verzamelde. Volgens onderwijseconoom Kristof De Witte toont dit hoe sterk het watervalsysteem in het onderwijs

Lees meer »

Drie Palestijnen doodgeschoten nabij Jenin

Israëlische soldaten hebben donderdag vlak bij Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, drie Palestijnen in een voertuig doodgeschoten. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid laten weten. Volgens de Israëlische minister van Nationale Veiligheid hadden “vreselijke terroristen” het vuur geopend op de Israëlische troepen.

Lees meer »

Lege rekken, weinig klanten en personeel dat klaar is voor een uitputtingsslag: het einde van de acties bij Delhaize is nog niet in zicht

62 van de 65 Vlaamse winkels die Delhaize aan een zelfstandige ondernemer wil overdragen, waren woensdag open. Maar twee weken nadat de eerste staking uitbrak, lijkt het personeel nog lang niet moegestreden. Dit weekend gaan de meeste winkels alweer dicht, ook in de komende dagen vallen opnieuw stakingen te verwachten en als een Delhaize wél open is, zijn veel schappen

Lees meer »