Nieuwsfeed

Honderden boze jonge boeren leggen houten kruis neer aan kabinet-Jambon

Honderden jonge boeren van Groene Kring, de grootste organisatie van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, hebben woensdagmiddag actie gevoerd aan het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. De jonge boeren verwijten de Vlaamse regering "politieke spelletjes" te spelen met hun toekomst. Als symbool voor een "verloren generatie aan boeren" hadden de actievoerders houten kruisen mee die ze plaatsten aan de voordeur van het kabinet.

Krantenkoppen in België

Oekraïense president Zelenski stellig: “Geen compromis met Poetin mogelijk”

Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski is een compromis met de Russische president Vladimir Poetin onmogelijk, omdat er simpelweg geen vertrouwen is. Dat zei Zelenski in een interview met de BBC naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Russische invasie. “We kunnen het ergens over eens zijn, maar de volgende dag komen er troepen”, aldus Zelenski. Hij voegde toe

Lees meer »

Schurft is aan opmars bezig, richtlijnen op komst voor aanpak: “Kinderen mogen er gewoon mee naar school”

Scabiës of schurft, een overdraagbare huidaandoening die jeuk veroorzaakt, is aan een gestage opmars bezig. Daarom worden er nieuwe richtlijnen opgesteld in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo weten bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven wat ze moeten doen als het opduikt. “Er is geen acute uitbraak, maar door die stijgende tendens moeten we wel extra ons best doen om

Lees meer »

“Fake e-mails herkende je vroeger aan het slechte Nederlands, maar nu zijn die teksten vrijwel foutloos”: zo herken en ontsnap je aan online oplichting

Computerfraude is een winstgevende business geworden, en oplichters worden almaar slimmer. Zo zijn valse e-mails steeds minder van echt te onderscheiden, en kan je ook WhatsApp-berichten krijgen die lokaal worden verstuurd. Slachtoffers blijven vaak berooid én beschaamd achter, maar Maria Genova (49) dringt erop aan om àltijd klacht in te dienen. “Fraudeurs rekenen erop dat je het zo laat”, zegt

Lees meer »

Verdwenen Taiwanese soldaat teruggevonden in China

De Taiwanese soldaat die vorige week als vermist werd opgegeven, is teruggevonden in China. Dat melden de autoriteiten van Taiwan. De soldaat diende op het Taiwanese eiland Erdan, dat op minder dan vijf kilometer van China ligt. De verdwijning gebeurde te midden van verhoogde spanningen tussen Taiwan en China en dus stelt zich de vraag: is hij een deserteur?

Lees meer »

Vermiste baby in Engeland dood aangetroffen

In het Verenigd Koninkrijk is een vermiste baby naar wie al weken werd gezocht, woensdag dood teruggevonden. Het twee maanden oude kindje werd in een bosachtig gebied nabij de Zuid-Engelse stad Brighton aangetroffen, meldt de Britse politie.

Lees meer »

Bardsey Island in Wales is eerste ‘Dark Sky Sanctuary’ in Europa door impressionante sterrenhemel

Bardsey Island (Ynys Enlli in het Welsh), een eilandje van amper 2,5 km lang en 1 km breed in Noord-Wales, is officieel erkend als ‘Dark Sky Sanctuary’ en is daarmee het eerste in Europa. Internationale ‘Dark Sky Sanctuaries’ zijn plaatsen met uitzonderlijke kwaliteit van de sterrenhemel en worden beschermd voor hun wetenschappelijke, natuurlijke, educatieve of culturele waarde.

Lees meer »

“Ik schoolde me bij in fundamentele analyse, maar gezond boerenverstand is vaak nuttiger”: beginnend belegger Marie (21) toont haar aandelenportefeuille

Studente Marie Van Rampelberg (21) uit Gent zette vlak na de beurscrash van maart 2020 haar eerste stappen op de beurs. Inmiddels heeft ze haar inleg van 3.500 euro al meer dan verdubbeld, maar daar wil ze het niet bij houden. Ze legt dus haar portefeuille en vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt. “Te

Lees meer »