Nieuwsfeed

“Hopelijk kan sierlijk pestvogeltje de jury bekoren”: Frauke (28) zet dode dieren op en neemt deel aan EK in Salzburg

Frauke Vandekerckhove (28), de enige taxidermist in het stadscentrum van Kortrijk, neemt deel aan het EK in Salzburg in Oostenrijk. Een jonge vrouw die van dode dieren opzetten haar job maakte, het blijft een zeldzaamheid. “Ik ben blij om eens feedback van een professionele jury te kunnen krijgen, want ik werk altijd alleen”, vertelt Frauke, die recent erkend werd door de Commissie Ambachtslieden van de federale overheidsdienst Economie. Wat is taxidermie precies en waarom trekt dat een jonge vrouw zo aan?

Krantenkoppen in België

LIVE GENT-WEVELGEM. Interessant groepje na eerste passage over de Kemmelberg: Laporte, Mohoric en Pedersen mee

Twee dagen na de E3 staat er met Gent-Wevelgem opnieuw een voorjaarsklassieker op het programma. De weersomstandigheden en de opeenvolging van hellingen zullen hoogstwaarschijnlijk voor een ware slijtageslag zorgen. Wout van Aert start als favoriet, maar met onder meer een sterke Jasper Philipsen is de concurrentie niet mals. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Aanslag in Mechelen mogelijk gevolg van ontvoering van Mo ‘Schedel’ Azzaoui: familielid werd volgens bronnen geregeld gezien met crimineel ‘Smiley’

Is er een link tussen de aanslag in de Jeanne Hellemansstraat in Mechelen en de ontvoering van Mohamed Azzaoui? Formeel gaat het om tweede verschillende onderzoeken maar de speurders kijken wel of de hoofdrolspelers banden hebben. Een familielid uit de Jeanne Hellemansstraat zou een kennis zijn van ‘Smiley’, één van de twee criminelen die volgens de gegijzelde Mohamed Azzaoui er

Lees meer »

Regering laat voorstel FANC onderzoeken: Doel 4 en Tihange 3 inzetten om stroomtekort te vermijden

De federale regering vraagt een veiligheidsrapport van elektriciteitsproducent Engie over het beschikbaar stellen van Doel 4 en Tihange 3 tijdens de winters 2025-26 en 2026-27. Gisteren lekte een voorstel uit van de veiligheidswaakhond FANC om de twee jongste kernreactoren in te zetten om eventuele stroomtekorten in die twee "moeilijke" winters op te vangen. Eerder was overwogen om de oudere kernreactoren,

Lees meer »

Expert over Poetins bezoek aan bezet Marioepol: “Toeval, maar dit komt over als serieuze middelvinger naar het Westen”

Nog nooit kwam hij zo dicht bij het front. Vladimir Poetin heeft volgens Russische media een verrassingsbezoek gebracht aan de bezette havenstad Marioepol. Zaterdag ging hij ook langs op de Krim om de negende ‘verjaardag’ van de annexatie te vieren. En dat één dag nadat het Internationaal Strafhof een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde. “De timing is waarschijnlijk toeval, maar het

Lees meer »

Verpleegster Patricia uit Houthalen-Helchteren roept restaurants op om kleinere porties te serveren voor mensen met maagverkleining

Verpleegster Patricia Corstjens uit Houthalen-Helchteren roept restaurants op om na te denken over maaltijden die aangepast zijn aan mensen met een maagverkleining. Zelf kreeg ze vorig jaar een gastric bypass en sindsdien heeft ze moeite met grote porties. "Klanten met allergieën krijgen aangepaste gerechten, maar voor klanten met een maag ter grootte van een kiwi lijkt er minder begrip."

Lees meer »