Nieuwsfeed

‘How to Replace It’: de sterkste dEUS sinds de eeuwwisseling ★★★★☆

.

Krantenkoppen in België

Na lang onderhandelen: VK en EU sluiten nieuwe deal over Noord-Ierland

Londen en Brussel zijn er in de nasleep van de Brexit in geslaagd een nieuwe overeenkomst te sluiten over de handel met Noord-Ierland, dat deel is van het Verenigd Koninkrijk. Na lange onderhandelingen streek de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, in Engeland de laatste plooien glad met de Britse premier Rishi Sunak. Die sprak over een

Lees meer »

Twintig jaar geleden vielen VS en Groot-Brittannië Irak binnen

Op 20 maart 2003 vallen de VS en Groot-Brittannië Irak binnen om het regime van Saddam Hoessein omver te werpen. De invasie kadert in de ‘Global War on Terror’, de Amerikaans militaire campagne die toenmalig Amerikaans president George W. Bush had gelanceerd na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center in New York en het

Lees meer »

Wat is de veiligste plaats in de auto?

In 2021 stierven er meer dan 500 mensen in het Belgische verkeer, waarvan 216 in de auto. Wij vroegen ons af wat de veiligste plaats in de auto is. Ben je veiliger op de bestuurdersstoel, op die van de passagier of ergens op de achterbank? We vroegen het aan Stef Willems van Verkeersinstituut VIAS.

Lees meer »

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck krijgt giftige reacties: “Na mijn eerste aflevering heb ik keihard geweend”

“Die bitse reacties nadat ik de eerste keer te zien was in ‘Thuis’… Ik heb toen keihard geweend.” Lynn Van den Broeck (30) leerde bij haar soapdebuut vier jaar geleden meteen de keerzijde van de BV-medaille kennen. Ook samenwerken met haar grote liefde Mathias Vergels (30) gaat soms gepaard met heftige emoties. In een interview met ‘Dag Allemaal’ vertelt ze

Lees meer »

Ruth Beeckmans liet kenmerkende moedervlek verwijderen

“Die boebel, die hoort zo hard bij mij.” Enkele jaren geleden verklaarde Ruth Beeckmans (40) nog dat ze haar kenmerkende moedervlek nooit zou laten verwijderen. Op de première van ‘Aller/Retour’ – haar nieuwste film – bleek de actrice er toch afscheid van genomen te hebben.

Lees meer »

Drie toppolitici over de kracht van TikTok: “Twitter is de riool van Vlaanderen, TikTok is amusant en positief”

Alle Belgische overheidsdiensten, gemeenten en ministers moeten TikTok van hun werktelefoon en -computer bannen. Dat vraagt Staatsveiligheid. Wat zeggen fervente TikTokkers als Conner Rousseau (Vooruit), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Petra De Sutter (Groen) over hun account? Waarom zijn ze zo fanatiek op het medium? “Het is een ideaal middel om extreemrechts te counteren”, aldus Rousseau en De Sutter.

Lees meer »

VS keuren wapenverkoop aan Taiwan goed voor 619 miljoen dollar

De Verenigde Staten hebben de mogelijke verkoop van nieuwe wapens aan Taiwan goedgekeurd, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het gaat om onder meer raketten voor Taiwans F-16-gevechtsvliegtuigen en middellangeafstandsraketten van het type AMRAAM, aldus het Pentagon. De wapens worden geleverd door Raytheon en Lockheed Martin. De verkoop is goed voor een totaal van 619 miljoen dollar (581,2 miljoen

Lees meer »