Nieuwsfeed

Iconische BBC-reeks ‘Blackadder’ maakt (eenmalige) comeback

De populaire Britse komische reeks ‘Blackadder’ krijgt een eenmalig vervolg. Dat heeft Richard Curtis (66), die de scenario’s schreef voor de serie, bekendgemaakt op de Britse radiozender BBC Radio 2. Hoofdrolspeler Rowan Atkinson (68) zal helaas niet van de partij zijn. “Die is te serieus geworden voor zo’n dingen”, grapte Curtis.

Krantenkoppen in België

Komt er een Tiktok-verbod voor overheidspersoneel? “Zulke apps horen niet thuis op smartphones met staatsgeheimen”

Steeds meer regeringen en landen leggen het Tiktok- en social media-apps van overheidspersoneel aan banden. Ook in ons land zijn de geesten aan het rijpen. Premier De Croo heeft de veiligheidsdiensten gevraagd om een risicoanalyse uit te voeren, omdat Tiktok in handen is van het Chinese Bytedance. “Apps met als businessmodel ‘data inzamelen’ horen niet thuis op smartphones met staatsgeheimen.”

Lees meer »

“Hij lijkt al bezig met zijn pensioen”: geen centimeter vooruitgang in stikstofdossier, alleen frustratie over Jambon groeit

Het is de week van de waarheid voor het stikstofdossier. Tijdens de krokusvakantie sprak minister-president Jan Jambon wel met de verschillende ministers, maar inhoudelijk werd er geen centimeter vooruitgang geboekt. Zowel CD&V als N-VA zijn nog niet aan ontwapenen toe. Intussen circuleren almaar meer alternatieve scenario’s, zoals het dossier parkeren bij een expertencomité.

Lees meer »

KIJK. Wij simuleerden de koers en zagen een razendspannende Strade Bianche: valpartijen, een off-day en een millimeterspurt

In een wereld waar ChatGPT de moeilijkste vraagstukken beantwoordt met hele essays, kan artificiële intelligentie ook de koers voorspellen. Wij nemen onze toevlucht tot Pro Cycling Manager 2022 om wekelijks de belangrijkste voorjaarsklassiekers te simuleren. Wie ziet de computer komend weekend winnend over de meet trekken in de Strade Bianche? Tipje van de sluier: het werd een thriller van formaat.

Lees meer »

LIVE VILLARREAL-ANDERLECHT. Paars-wit wellicht met zelfde elf als in heenmatch: Refaelov en Raman in basis verwacht – Marc Coucke tekent present mét sjaal

Anderlecht gaat in Spanje op zoek naar een absolute stunt. In het Estadio de la Ceramica wil paars-wit zich tegen Villarreal plaatsen voor de kwartfinales van de Conference League. CEO Sports Jesper Fredberg gelooft alvast in een stunt: “We willen die kwartfinale. We zullen all-in gaan.” De heenmatch in Brussel eindigde op 1-1. Op deze pagina zit u goed voor

Lees meer »