Nieuwsfeed

Informatiedrempel voor fijn stof overschreden in alle gewesten

In de meetnetten over gans het land zijn de afgelopen 24 uur te hoge concentraties fijn stof (PM2.5 en PM10) opgetekend. De informatiedrempel om de bevolking te waarschuwen is in de drie gewesten overschreden, meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) woensdag.

Krantenkoppen in België

Chinese “vredesplan” voor Oekraïne “uitvoerig besproken” op eerste dag van Xi’s staatsbezoek aan Moskou

De Chinese president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin spreken elkaar vandaag opnieuw in het kader van Xi’s tweedaagse staatsbezoek aan Moskou. Onder meer op de agenda: het Chinese "vredesplan" voor Oekraïne, dat gisteren al "uitvoerig" werd besproken. Om de nauwe banden tussen de twee landen nog wat meer in de verf te zetten, heeft Xi Poetin alvast

Lees meer »

TotalEnergies in Antwerpen krijgt na proefvergunning voor 2 jaar dan toch nieuwe vergunning voor 20 jaar

Olieraffinaderij TotalEnergies in de haven van Antwerpen heeft een nieuwe vergunning gekregen voor 20 jaar. Vorig jaar kreeg het bedrijf van de provincie maar een proefvergunning voor 2 jaar. Na een nieuwe aanvraag, waarin het bedrijf onder meer belooft de uitstoot van stikstof nog meer te beperken dan voordien, gaf minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een vergunning voor 20 jaar.

Lees meer »

VK en Nederland zeggen Internationaal Strafhof een miljoen toe voor onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne, conferentie bezig over extra steun

Zo’n dertig ministers van Justitie bespreken vandaag in Londen hoe ze het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag kunnen ondersteunen. Vooral voor het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne is hulp in de vorm van geld, mensen en spullen nodig. Initiatiefnemers Nederland en het Verenigd Koninkrijk zeggen alvast nog eens een miljoen euro en pond toe. Ze hopen dat ook andere

Lees meer »

Pastoor van bisdom Antwerpen lanceert eigen YouTube-reeks: “Christelijke boodschappen in bekende series en films blootleggen”

Het bisdom Antwerpen heeft een eigen YouTube-reeks gelanceerd waarin pastoor Bart Paepen inzoomt op bekende series en films die impliciet christelijke boodschappen uitdragen. Op die manier wil het bisdom mensen bereiken die verder van de kerk afstaan, maar die er wel geïnteresseerd in zijn. Het moet de moderne, populaire cultuur dichter brengen bij de taal van de kerk.

Lees meer »

Franse autoriteiten treden op tegen protestblokkades

De Franse minister van Tansport, Clément Beaune, zegt dat indien nodig ordetroepen zullen worden ingezet tegen blokkades door demonstranten, in het bijzonder bij raffinaderijen. In de golf van protest tegen de pensioenplannen van de regering zijn er blokkades van de toe- of uitgangen van raffinaderijen, havens en wegen.

Lees meer »

Zo bliezen partizanen Russisch vliegtuig op: bekijk hier de beelden van oefenvlucht met kamikazedrone

BYPOL, de grootste Wit-Russische verzetsgroep, heeft zondag opmerkelijke dronebeelden gedeeld. Op de video is te zien hoe een drone het militaire vliegveld Machulishchy binnenvliegt, landt op een A-50U radarstation, en terug weggaat. Het toestel van de partizanen was er op verkenning om later een zeldzaam Russisch vliegtuig tot ontploffing te brengen. De luchtmachtbasis wordt namelijk actief gebruikt door het Russische

Lees meer »

Game, set en miljoenen euro’s: zeven Belgische tennissers die al eens een match verloren bezorgen Armeense bende duizelingwekkende winsten

Tennissers die al eens opzettelijk een service in het net slaan, of meer nog, een hele wedstrijd verliezen. Zo kon de gokmaffia miljoenen euro’s winst maken. Tegelijk konden de sporters een mooi centje extra meegraaien. In de rechtbank van Oudenaarde staan vrijdag 28 verdachten terecht voor grootschalige matchfixing, onder hen ook zeven Belgische spelers. Zowat alle tennissers ontkennen hun betrokkenheid.

Lees meer »

Maximaal 3 tomaten en paprika’s per klant: supermarkten in Groot-Brittannië rantsoeneren almaar meer groenen en fruit

Per klant nog hooguit drie tomaten, paprika’s of komkommers… Almaar meer Britse supermarkten kampen met tekorten aan bepaalde soorten fruit en groenten. In die mate dat Asda en Morrisons, twee van ’s lands grootste ketens, beslist hebben om het aantal producten per klant te beperken. En dat ligt (voor een keer) niet aan de Brexit, klinkt het aan de overkant

Lees meer »

Voormalig VRT-weerman Michel De Meyer overleden

Voormalig VRT-weerman Michel De Meyer is overleden. Dat is bevestigd aan VRT NWS. De Meyer presenteerde in de jaren 90 jarenlang het weerbericht op de televisie van de openbare omroep. Daarna had hij een weerpraatje op de radio en werkte hij bij het KMI.

Lees meer »

Ik sliep een nacht tussen de vluchtelingen bij het Klein Kasteeltje

Shila Anaraki en een vriend gingen als daad van protest een nacht in een tentje slapen tussen vluchtelingen bij het Klein Kasteeltje langs het kanaal in Brussel. Ze kregen een warm onthaal, maar zijn geschokt, schrijft Anaraki, over de erbarmelijke opvang van deze mannen en "het koude en lawaaierige stadskamperen" dat ze noodgedwongen ondergaan.

Lees meer »

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway lijdt miljardenverlies

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft vorig jaar een verlies geleden van 5,7 miljard euro. De afgelopen jaren fuseerde het Nederlandse Takeaway.com met Just Eat en nam dat gecombineerde bedrijf zijn Amerikaanse branchegenoot Grubhub over. Die deals zijn nu op papier miljarden euro’s minder waard geworden, wat tot het miljardenverlies leidt.

Lees meer »