Nieuwsfeed

Inlichtingendiensten vrezen voor grote luchtaanval op Oekraïne: “Russen zijn gevechtsvliegtuigen aan het verzamelen”

Westerse inlichtingendiensten vrezen dat de Russen van tactiek gaan veranderen en binnenkort meer hun (sterke) luchtmacht zullen inzetten in Oekraïne. “Ze zijn hun gevechtsvliegtuigen aan het verzamelen”, zo luidt het. Ondertussen proberen NAVO-bondgenoten zo snel mogelijk nieuwe luchtverdedigingssystemen naar Oekraïne te krijgen.

Krantenkoppen in België

Frankrijk verhoogt pensioenleeftijd. Is dat ook bij ons aan de orde? Arbeidseconoom Stijn Baert: “De pensioenleeftijd van 67 is vooral symbolisch”

Frankrijk verhoogt de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De pensioenleeftijd in ons land is vandaag 65 jaar, maar de regering Michel-I besliste in 2014 om de pensioenleeftijd in ons land stelselmatig te verhogen tot 67 jaar. Hoe zat dat ook alweer? Vanaf wanneer gaat de leeftijdsgrens omhoog? We vroegen het aan arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en pensioenexpert Ria Janvier

Lees meer »

Na z’n vier goals in twee interlands: wat stelt de voetballer Cristiano Ronaldo nog voor in het internationale voetbal?

Hij scoorde donderdag twee keer tegen Liechtenstein en zondag twee keer tegen Luxemburg. Is het wat? Stelt Cristiano Ronaldo, 38 jaar, nog iets voor in het internationale voetbal? Wij keken naar twee volledige wedstrijden van Ronaldo bij zijn club Al Nassr uit Riyad, op zoek naar een antwoord. Het oogt allemaal makkelijk voor Cristiano, maar zijn aandeel is minstens even

Lees meer »

‘Fair Trade’-collega’s Peter Van den Begin en Peter Van de Velde opnieuw herenigd: “Publiek met koptelefoons zag ik eerst niet zitten”

Morgen gaat in het popuptheater van Studio 100 in Puurs de langverwachte musical ‘Red Star Line’ in première. Spannend voor de hele cast uiteraard, maar toch zeker voor acteur Peter Van den Begin, want het is al dertien jaar geleden dat hij nog gezongen heeft in een grote productie. “Spannend ja, maar stress nee”, vertelt hij aan Jarne. Peter Van

Lees meer »

Wereldbank voorspelt “verloren decennium” voor wereldeconomie

Bijna alle wereldwijde economische factoren die de afgelopen drie decennia voor vooruitgang en welvaart hebben gezorgd, zijn aan het vervagen. Dat staat in een rapport van de Wereldbank, die spreekt van “een zorgwekkende trend”. “Er zou wel eens een verloren decennium voor de wereldeconomie in het verschiet kunnen liggen”, klinkt het.

Lees meer »

China dreigt stevig te reageren als Taiwanese leider ontmoeting plant met voorzitter van Amerikaans Lagerhuis

China dreigt met een stevige reactie als de Taiwanese president Tsai Ing-wen een ontmoeting heeft met Kevin McCarthy, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Tsai is woensdag vertrokken voor een kort bezoek aan de Verenigde Staten, op doorreis naar Guatemala en Belize. Op de heen- en terugreis doet ze de VS aan en Amerikaanse media verwachten wel degelijk

Lees meer »

Nationaal Zangfeest in Antwerpen: organisator roept N-VA en Vlaams Belang op om “samen te werken aan de splitsing van België”

In de Lotto Arena in Antwerpen vindt vandaag, na drie jaar afwezigheid door de coronacrisis, de 83e editie van het Nationaal Zangfeest plaats. Bij aanvang van het evenement riep Bart Fierens, voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond, de partijvoorzitters van N-VA en Vlaams Belang op om de handen in elkaar te slaan bij de verkiezingen van 2024.

Lees meer »

Ontbijten met N-VA-voorzitter Bart De Wever: “Alles ligt op tafel voor akkoord over stikstof, volgende week zal het niet beter worden”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag is N-VA-voorzitter Bart De Wever

Lees meer »

WEERBERICHT. Laatste zonnige dag van de week

Vandaag liggen we voor de laatste dag onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied. Die zorgt voor de aanvoer van droge landelijke lucht vanuit het noordoosten. Vanaf morgen krijgen we een noordelijke stroming over ons land heen, die vochtige lucht met zich meebrengt.

Lees meer »

Nemen mannen vaker risico’s met geld dan vrouwen?

Iedereen moet wel eens financiële beslissingen nemen zonder dat alle informatie voorhanden is. Omdat je op dat moment geen goed beeld hebt van de situatie en het mogelijke rendement, ben je doorgaans voorzichtig. Of… toch niet? Volgens een Amerikaans onderzoek kan je mannen immers makkelijker overtuigen om geld te investeren zonder de kans op winst of verlies duidelijk te maken.

Lees meer »

“Onze advocaat heeft ons een klein fortuin gekost”: ‘K2 zoekt K3’tje’ Amy Courtens (27) vertelt open over haar financiën en geldflaters

Ze eindigde tweede bij ‘K2 zoekt K3’, maar Amy Courtens (27) staat vandaag de dag nog steeds in de spotlights. Ze werkt als model en content creator en heeft 92.000 volgers op Instagram. In onze rubriek Centen en percenten gunt ze ons een blik op haar geldzaken en vertelt ze hoe ze financiële stabiliteit nastreeft. “Probeer je auto aan te

Lees meer »