Nieuwsfeed

Is de straling van je smartphone gevaarlijk?

Bij het telefoneren, berichtjes sturen of op het internet surfen, zendt onze smartphone regelmatig elektromagnetische straling uit. Maar is die straling nu echt gevaarlijk voor onze gezondheid? En maakt 5G het niet allemaal nog erger? Wij vroegen het aan Guy Vandenbosch, hoogleraar Faculteit Ingenieurswetenschappen (KU Leuven). “Al deze kleine trucjes kunnen samen je blootstelling aan straling heel wat verminderen.”

Krantenkoppen in België

Amerikaans Hooggerechtshof verwacht stortvloed aan rechtszaken na aanklacht tegen Youtube wegens radicalisering

Het Amerikaanse Hooggerechtshof vreest een stortvloed aan rechtszaken, nu Google-moeder Alphabet is aangeklaagd om inhoud die door gebruikers online is gezet. Die zaak werd aangespannen door nabestaanden van een Amerikaan die omkwam bij een terreuraanslag van Islamitische Staat. Zij vinden dat videosite Youtube, die in handen is van Alphabet, terrorisme heeft gesteund door via een algoritme video’s aan jihadisten aan

Lees meer »

Grote hinder tijdens zesde actiedag in Frankrijk: treinverkeer verstoord, vluchten geannuleerd en stakingen bij vuilnisophaling en scholen

Frankrijk ligt dinsdag lam door de massale vakbondsacties tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Het treinverkeer is verstoord, vluchten zijn geannuleerd en ook bij de vuilnisophaaldienst en op scholen werd het werk neergelegd. In enkele grote steden zijn wegblokkades gemeld. Bedoeling van de actiedag is om “Frankrijk tot stilstand te brengen”. Ook woensdag gaan de acties voort.

Lees meer »

Bijna 1.000 man brengt laatste groet aan Seppe Kopecky in San Marco Village

Het was een indrukwekkend schouwspel zaterdagochtend aan de A12. Honderden mensen stroomden toe bij de San Marco Village, een locatie die je niet onmiddellijk associeert met begrafenisplechtigheden, om een laatste groet te brengen aan Seppe Kopecky, broer van. Na een ingetogen en serene ceremonie van iets meer dan een uur brachten vrienden en sympathisanten nog een groet in de vorm

Lees meer »

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway lijdt miljardenverlies

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft vorig jaar een verlies geleden van 5,7 miljard euro. De afgelopen jaren fuseerde het Nederlandse Takeaway.com met Just Eat en nam dat gecombineerde bedrijf zijn Amerikaanse branchegenoot Grubhub over. Die deals zijn nu op papier miljarden euro’s minder waard geworden, wat tot het miljardenverlies leidt.

Lees meer »

Nieuwe tv voor 700 euro? Met deze vijf toppers kan het: “Dit toestel biedt veel waar voor zijn geld, maar hou rekening met opdringerige reclame”

Voor de nieuwste oled-tv met een superieure beeldkwaliteit tel je al snel meer dan 1.000 euro neer, zeker als je ook wilt dat hij wat groter uitvalt dan je computerscherm. Lang niet iedereen kan of wil echter zoveel geld uitgeven aan een televisie. Expert Eric van Ballegoie van Technologiesite Tweakers gaat daarom op zoek naar vijf 55″-televisies die minder dan

Lees meer »