Nieuwsfeed

Israëlische firma manipuleert tegen betaling wereldwijd verkiezingen

Een Israëlische firma heeft tegen betaling wereldwijd verkiezingen gemanipuleerd. Dat heeft een team van onderzoeksjournalisten ontdekt. Het zogenaamde Team Jorge bediende klanten uit zowel het bedrijfsleven als de politiek.

Krantenkoppen in België

Dan toch geen Legoland in België

De groep Merlin schort zijn plannen op om van de oude Caterpillar-site in Charleroi Legoland te maken. Dat bericht de Waalse krant La DH en wordt bevestigd aan onze redactie. Het kabinet van de Waalse minister van Economie Willy Borsus (MR) reageert teleurgesteld.

Lees meer »

Canadees bedrijf mag van overheid cocaïne verkopen

Het Canadese biowetenschappelijk bedrijf Sunshine Earth Labs heeft een vergunning gekregen om cocaïne te produceren en te verkopen. De Canadese federale gezondheidsdienst probeert via een radicale beleidswijziging de epidemie aan overdosissen in de provincie British Columbia aan te pakken. Die heeft al aan duizenden mensen het leven gekost.

Lees meer »

Elynn (13) lijdt aan zeldzame leveraandoening: “Om te overleven, moet ze elke nacht onder een blauwe lamp slapen”

De 13-jarige Elynn Engels lijdt aan het syndroom Crigler-Najjar, een levensbedreigende leveraandoening. Daarbovenop heeft ze het psychisch zwaar en is ziekenhuisopname aanbevolen. Door haar aandoening kan Elynn echter nooit ergens anders overnachten. Haar mama An (29) zou daarom graag een draagbaar toestel voor fototherapie aanschaffen, maar hier hangt een stevig prijskaartje aan vast.

Lees meer »