Nieuwsfeed

IT-bedrijf Novutech doet overname in Nederland

13:02 Het Vlaams-Brabantse softwarebedrijf Novutech is amper vier jaar na zijn oprichting toe aan een overname, in Nederland.

Krantenkoppen in België

Vlaamse politicus Vic Anciaux is overleden

Bert Anciaux meldt op Twitter dat zijn vader, Vic Anciaux, overleden is. Vic Anciaux was huisarts toen hij toetrad tot de Volksunie. In 1977 was hij staatssecretaris van Brusselse zaken en Vlaamse Cultuur in achtereenvolgens de regering-Tindemans IV en de regering-Vanden Boeynants II. In 1979 werd hij voorzitter van de Volksunie.

Lees meer »

Bieke Ilegems en Erik Goossens staan tegenover elkaar in nieuw theaterstuk ‘Assisen V: De pizzamoord’

Na vier theatervoorstellingen, drie online edities én een nog lopende interactieve tv-reeks, verschijnt er vanaf 19 mei een nieuwe vijfde assisenzaak ten tonele: de pizzamoord. Niemand minder dan Erik Goossens (55) staat als procureur lijnrecht tegenover zijn vrouw, Bieke Ilegems (51), die de rol van advocate op zich neemt. Zoals vanouds, fungeert het publiek als volksjury. Is de beklaagde schuldig

Lees meer »

Kan wrok na het verlaten van Jehova’s Getuigen zo diep zitten dat er moordpartij van komt? Ex-leden getuigen: “Ouders zetten gewoon hun kinderen buiten”

De dader van de schietpartij in Hamburg was een voormalig lid van de Getuigen van Jehova. Hoewel het precieze motief van de man nog onduidelijk is, rijst de vraag of er redenen zijn waarom ex-leden wrok zouden koesteren tegenover hun gewezen geloofsgenoten. We vroegen het aan twee uitgetreden Jehova’s Getuigen. “Als je uittreedt, ben je sociaal dood.”

Lees meer »

Uitbater William serveert ook kleinere porties van volwaardige gerechten: “Niemand moet hier meer eten dan hij of zij wil”

Als bourgondiërs eten we graag goed én vaak ook veel. Maar wat als je liever een kleinere portie wilt en je geen zin hebt in een kindergerecht van de kaart? Bij restobar Batteliek in Mechelen bieden ze van sommige hoofdgerechten drie verschillende portiegroottes aan. “We merken dat ook de kleine varianten heel vaak worden besteld”, zegt William Leclef.

Lees meer »

Van luxejacht van Saddam Hoessein naar picknickspot voor vissers

Het is twintig jaar geleden dat de VS en Groot-Brittannië Irak binnenvielen om het regime van Saddam Hoessein omver te werpen. Bij de invasie op 20 maart namen de Amerikanen ook een van de luxejachten van de dictator onder vuur. De Al Mansoer ligt vandaag nog steeds gekapseisd in een rivier, waar vissers op het roestende wrak klauteren om thee te

Lees meer »