Nieuwsfeed

IT-problemen bij verschillende overheidssites

Sinds kort voor de middag zijn er IT-problemen bij verschillende overheidssites. Zo kunnen burgers zich moeilijk identificeren via de online overheidstoepassingen en zijn sommige overheidssites moeilijk bereikbaar.

Krantenkoppen in België

Onze huisref Tim Pots na weekend met weer twee flagrante VAR-fouten: “In de toekomst zullen computers helpen beslissen”

Na alle heisa vorige week maakte de VAR dit weekend weer een slechte beurt. Het Referee Department vond dat de VAR de penalty voor Eupen moest annuleren en rood aanbevelen voor Timothy Derijck van Zulte Waregem. Waarom ligt consistentie toch zo moeilijk? Onze huisref Tim Pots ziet op termijn ook artificiële intelligentie de arbitrage nog helpen. “Geen enkele situatie is

Lees meer »

Tientallen klimaatactivisten opgepakt op Eindhoven Airport

In Nederland heeft de Koninklijke Marechaussee zaterdagmiddag zo’n tachtig klimaatactivisten opgepakt op Eindhoven Airport. Enkele honderden demonstranten waren het terrein waar privéjets staan geparkeerd, binnengedrongen nadat ze een hek kapot hadden geknipt. De groep kreeg sinds 14.00 uur van de marechaussee de tijd om vrijwillig te vertrekken, maar enkele tientallen actievoerders weigerden dat.

Lees meer »

Nieuw voedselbos met speeltuin “Kempenpark” opent in Genk

Genk is sinds vandaag een voedselbos en speeltuin rijker. Het stukje natuur draagt de naam "Kempenpark" en is te vinden vlakbij buurtpark Nomadland. De naam werd gekozen door kinderen uit de buurt. In het voedselbos zal iedereen kunnen proeven van de natuur die er groeit, zoals eetbare bloemen, appelen en vruchten. Er zullen ook activiteiten georganiseerd worden waarbij mensen op

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. De Bruyne en Lukaku wel van de partij op tweede training van Tedesco – Vanmiddag spreken Trossard en Lavia

Dag drie van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Momenteel staan de Duivels opnieuw op het trainingsveld. Om 14u15 spreken Leandro Trossard en nieuwkomer Roméo Lavia met de pers. Uiteraard zit u in onderstaande liveblog opnieuw op de eerste rij voor al het nieuws.

Lees meer »

België zonder toppers naar Canada voor Billy Jean King Cup: “Alle vertrouwen in geselecteerde speelsters”

De eerste opdracht voor nieuwbakken kapitein Wim Fissette kondigt zich pittig aan. Op 14 en 15 april moet hij zich in Canada met een gedecimeerd nationaal team trachten te plaatsen voor de eindfase van de Billy Jean King Cup. Afwachten of teamgeest en goesting de afwezigheid van Elise Mertens (WTA 37), Maryna Zanevska (WTA 78) en Alison Van Uytvanck (WTA 85) kunnen opvangen.

Lees meer »

‘#LikeMe’-acteur Maksim Stojanac is opnieuw vrijgezel

Zanger/acteur Maksim Stojanac (25) gaat sinds een maand opnieuw als vrijgezel door het leven. De ‘#LikeMe’-acteur en ‘The Voice Kids’-presentator zag zijn relatie met Ninalotte Roose op de klippen lopen. Die actrice debuteert deze week in ‘Familie’, maar is vooral bekend van haar hoofdrol in de Streamz-reeks ‘2DEZIT’ en de bioscoopfilm ‘Bittersweet Sixteen’.

Lees meer »